Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
30. 12. 2015,
14.07

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović selektor Uroš Zorman Vid Kavtičnik Zreče video

Sreda, 30. 12. 2015, 14.07

2 leti, 11 mesecev

Selektor bo reprezentante v negotovosti držal do zadnjega (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rokometna reprezentanca je sklenila drugi cikel priprav na evropsko prvenstvo (EP), ki bo na Poljskem od 15. do 31. januarja.

Treningi so zahtevali prvo žrtev. To je vratar Klemen Ferlin, ki bo moral zaradi poškodbe kolena počivati vse do konca sezone. Selektor Veselin Vujović, ki je na člana Gorenja resno računal, mu je seveda zaželel čimprejšnje okrevanje, namesto njega pa je poklical Celjana Urbana Lesjaka.

Z vratarji je črnogorski selektor Slovenije nasploh zelo zadovoljen: "Tako Gorazd Škof kot Skok in Lesjak so na izredni ravni. Zelo dobro branijo, Škof je izjemno pozitiven, v dobri formi. Gre za zdravo in dobro skupino. Pomembno pa je, kako bo na EP, in še posebej, kako bo po njem. Pričakujemo, da nas boste gledali realno. Mislim, da boste imeli razloge, da pišete dobro. Takšna je tudi atmosfera v javnosti," je dejal Vujović, ki bo imel po evropskem prvenstvu še najmanj en pomemben cilj – kvalifikacije za olimpijske igre, ki jih skladno s svojo in ambicioznostjo zveze seveda kani skleniti uspešno. Po možnosti doma, saj Slovenija kandidira za organizacijo kvalifikacijskega turnirja.

Palec navzgor za odnos

"Zelo sem zadovoljen z odnosom do vsega, kar delamo. Upam, da bo tako ostalo do konca," se nadeja Vujović, ki je zadovoljen tudi s formo in odnosom Boruta Mačkovška. Prav njegov in prispevek Klemna Cehteta si želi v ekipo vključiti tako, da bosta na visoki ravni sodelovala tudi v obrambi, kar bi pomenilo, da je na prehodih z ene na drugo stran igrišča potrebnih manj menjav. To pa bi seveda blagodejno vplivalo na slovensko hitrost, ki naj bi bila eden temeljnih adutov. Je pa Vujović okrcal pristop na zadnjem treningu pred novim letom, ko so bili "igralci v glavah že doma".

Najprej z Makedonijo

Reprezentanca se bo znova sestala na drugi dan novega leta, 4. januarja pa jo že čaka tekma z Makedonijo v Krškem. Nato čakajo Slovence do 9. januarja še tri tekme - še ena z Makedonci in dve s Hrvati.

"Najprej si želim, da bo obramba na visoki ravni. To je osnova. Mislim, da smo boljši od Makedonije. Vsi bodo dobili priložnost. Takih tekem ne morejo ves čas igrati v najvišjem ritmu. Videla se bo forma in želja. Proti Hrvaški bomo že verjetno odigrali približno tako kot na EP, čeprav je za to še nekoliko zgodaj. Do zadnjega dne priprav bo tu 21 igralcev. Za dve mesti konkurira med rezervami vseh 28 rokometašev, ki so na razširjenem seznamu," je razkril Vujović.

V Vroclav, kjer bo Slovenija igrala s Švedsko, Španijo in Nemčijo, bo 16-članska reprezentanca odpotovala 14. januarja.

Ne spreglejte