Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
26. 9. 2014,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alem Toskić rokomet Vardar liga prvakov Zlatorog

Petek, 26. 9. 2014, 10.54

8 let

Še nekdo, ki v Celje prihaja v napačnem dresu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sobotna tekma celjskih rokometašev v ligi prvakov z Vardarjem nosi s sabo niz mikrodvobojev. Prihajajo trije nekdanji člani pivovarjev, med njimi tudi Alem Toskić.

Pred leti je eden nekdanjih celjskih trenerjev v neformalnem pogovoru s stisnjeno pestjo udaril po levi strani prsi, dvignil obrvi in dejal: "Toske ima tole." Srce. To vedo vsi, ki Alema Toskića poznajo. Nekdanji srbski reprezentant je v Celju preživel šest sezon, v knežjem mestu si je ustvaril družino, stkal veliko medsebojno spoštovanje s Florijani, a v Zlatorog se bo vrnil v "napačnem" dresu, z Vardarjem.

Ne taji, da bo v posebnem položaju, da je oziroma bo potreboval več časa za pripravo na tekmo, pri profesionalcih ni nostalgije. "Res mi bo težko, ko bom videl Florijane na drugi strani, ampak moral bom čez to. Izkušnje mi bodo pomagale. Ne gre drugače. En dan si tu, drugi dan drugje. A ničesar iz teh šestih let ni mogoče pozabiti," pravi 32-letni krožni napadalec, ki ne bo edini nastopil proti nekdanjemu klubu. V na las podobnem položaju sta tudi Matjaž Brumen in Sergej Gorbok.

Zvezdnikov kar mrgoli

"Vardar snuje dober projekt z velikimi ambicijami, tako v letošnji sezoni kot v prihodnjih. Klub je odlično organiziran, nič nam ne manjka. Mogoče je eden najbolje organiziranih klubov v Evropi. Ljudje v Makedoniji in okolici pričakujejo od Vardarja, da se v prihodnosti še približa vrhu Evrope," Toskić potrjuje najvišje ambicije ekipe, ki deluje na pogon ruskega finančnega mogotca Sergeja Samsonenka.

Vardar ima kar 16 tujcev, ne položaju levega zunanjega celo pet igralcev, v Zlatorogu bodo igrali zvezdniki, kot so Arpad Šterbik, Sergej Gorbok, Timur Dibirov, Alex Dušebajev, Matjaž Brumen … Balkansko-rusko-španski babilon, saj trener Raul Gonzalez in njegov pomočnik David Davis prihajata iz Španije: "Na začetku je bilo nekaj negotovosti, kako bo projekt zaživel. Trenerja govorita angleško, imamo tudi prevajalca, 'mali' Dušebajev govori srbsko, Rusi so se tudi prilagodili. Za zdaj gre vse zelo dobro." Večino časa preživi z Brumnom, ki je po novem tudi očka.

Spremljajo dogajanje

Vardarjev cilj je bitka z Veszpremom za prvo mesto v skupini C, v kateri so poleg Celja še Rhein-Neckar Löwen, Montpellier in Čehovski medvedi. Da bi Celje podcenjeval, Toskiću ne pride niti na misel. "Celje je odlično sestavljena ekipa z izvrstnim trenerjem. V vsakem trenutku se ve, kdo kaj dela, kdo je vodja v napadu in obrambi. Spremljamo rezultate Celja. Vzeti ga moramo kot izjemno resnega tekmeca. Igra pred domačim občinstvom. Ko je Zlatorog pravi, pomeni dodatnega igralca za Celje," se zaveda 32-letni Toskić, ki bo proti svojemu nekdanjemu klubu igral prvo uradno tekmo.

Ne spreglejte