SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sanjajmo o kolajni, a ostanimo na Zemlji

2

termometer

Januarja prihodnje leto bo slovenska rokometna reprezentanca igrala že na svojem desetem evropskem prvenstvu.

Z desetim slovenskim selektorjem se je Slovenija desetič uvrstila na evropsko prvenstvo. Tega bo januarja prihodnje leto gostila Poljska, natančneje Krakov, Sopot, Vroclav, Katovice in Lodž. Tekmece bo zasedba Veselina Vujovića dobila 19. junija.

Pogled na pretekle uvrstitve razkrije, da je bilo največ tistih okrog desetega mesta. Srebrna kolajna na domačem evropskem prvenstvu leta 2004, ko je v reprezentanco vskočil Tone Tiselj, je bila presežek.

Jeras drugi, Denič tretji

Avtor druge najboljše uvrstitve je bil Leopold Jeras na Hrvaškem pred 15 leti, ko je igral tudi žal že pokojni Iztok Puc, Slovenija pa si je izborila prvi olimpijski nastop. Tretja pa je šesto mesto Borisa Deniča leta 2012 v Srbiji, ko se je izoblikoval mladi val rokometašev. Ti so žal izpustili iz rok priložnost, da bi zaigrali na srečanju najboljših evropskih ekip lani – to se je zgodilo šele drugič v zadnjih dvajsetih letih – , kar vsekakor ostaja madež in manko določene količine izkušenj, težkih tekem za ekipo.

V zadnjem desetletju se je uvrstitev med najboljšo trojico izkazala za neponovljivo. Slovenija ji je bila najbližje na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma, kjer je z Deničem zasedla odlično četrto mesto. Javnost je vselej pričakovala "nekaj več" in skoraj ni bilo prvenstva brez grenkega priokusa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin