Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2011,
19.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim liga prvakinj

Petek, 14. 10. 2011, 19.43

7 let, 12 mesecev

S. Stefanišin: Izkoristiti moramo našo širino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ura resnice za Krim? Če bi ekipa Toneta Tislja v prvem delu lige prvakinj še tretjič zapored slavila zmago, bi bilo to prijetno presenečenje. Nenazadnje se bo spopadla z evropskimi prvakinjami.

Najboljši slovenski ženski kolektiv je sezon začel sanjsko. Z dvema zmagama, prvo malce težjo, drugo presenetljivo atomsko in odmevno. V skupini B, kjer bije boj z aktualnim in nekdanjima evropskima prvakoma, je na vrhu s štirimi točkami. Larvik in Viborg imata po dve, Podravka je še pri ničli. V nedeljo pa ekipo Toneta Tislja čaka ura resnice. Potrditev, da je Krim res tako močan, ali je šlo le za slabosti nasprotnic. Gostovanje pri aktualnih evropskih prvakinjah nedvomno nudi poseben čar. "Tekma bo zelo zanimiva glede na to da imamo štiri točke, da je Larvik tisti, ki brani evropski naslov, glede na dosedanje rezultate. Zagotovo gre za derbi kroga," pravi izkušena vratarka Krima Mercatorja Sergeja Stefanišin.

V pogovoru za Sportal poudarja, da so se odlično pripravili na nasprotnice: "Vemo, katera so njihova glavna orožja. Norvežanke so silno močne v obrambi z njihovima vratarkama Legangerjevo in Rantalo. Ne bomo si smeli dovoliti napak, saj Larvik zmaguje na krilih hitrih polprotinapadov in protinapadov."

Stefanišinova, ki ob odlični soigralki iz Hrvaške Jeleni Grubišić, doslej bolj greje klop, pravi, da Krim še ni pokazal vsega. Daleč od tega: "Veliko imamo rezerv, predvsem v igralkah, ki doslej niso veliko igrale. Dejansko moramo razviti širino, saj smo po analizi zadnje tekme z Viborgom ugotovili, da je v zadnjem delu padla koncentracija tistim, ki so ves čas igrale, zato se je zgodil rahel padec."

Po nedeljskem kosilu čas za Krim

Po nedeljskem obedu (14.15) se bo na Norveškem začel obračun Larvika in Krima. Zgodnja ura bi morala pred televizijske ekrane privabiti veliko gledalcev, za Ljubljančanke pa ne bo prav nič posebnega.

"Ves teden smo se pripravljali na to uro. Imeli smo takšen ritem vstajanja in treninga, zatorej bo za nas to povsem normalna ura," še poudari 37-letna Kočevka.

Čeprav je Larvik klonil na uvodu v sezono elitnega tekmovanja in navkljub spremembam v ekipi je po mnenju Stefanišinove favorit. "Glede na to, da igramo v gosteh, ni dvoma o favoritu. Če gledamo rezultate, smo nekako poravnani. Ne glede na to, da je odšla najboljša krožna napadalka na svetu Heidi Loke in da je motor ekipe Gro Hammersneg noseča, Larvik ni nič slabši kot v sezoni, ko je osvojil naslov prvaka." Počasi se po poškodbi vrača tudi Katja Nyberg, v ekipi pa ne manjka norveških reprezentantk.

Po nedeljskem obračunu sledi teden premora zaradi reprezentančnih kvalifikacij, liga prvakinj se na prizorišče vrača 29. oktobra, ko Krim gostuje v Viborgu.

Ne spreglejte