Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2022,
12.13

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

7

Natisni članek

Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca Rokometna zveza Slovenije

Torek, 26. 4. 2022, 12.13

2 leti

bo slovenija prejela posebno povabilo?

RZS po neuspelih kvalifikacijah za SP na mednarodno zvezo naslovila prošnjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

7

Kvalifikacije za SP: Slovenija - Srbija (rokomet), slovenska rokometna reprezentanca | Vodstvo Rokometne zveze Slovenije je po neuspelih kvalifikacijah za SP na Mednarodno rokometno zvezo poslalo prošnjo za dodelitev enega od dveh posebnih vabil | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije je po neuspelih kvalifikacijah za SP na Mednarodno rokometno zvezo poslalo prošnjo za dodelitev enega od dveh posebnih vabil

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je po neuspelih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bosta prihodnje leto gostili Poljska in Švedska, na Mednarodno rokometno zvezo (IHF) naslovila prošnjo za dodelitev enega od dveh posebnih vabil, s katerima bosta zapolnjeni zadnji prosti mesti med sodelujočimi ekipami, so sporočili iz RZS.

Rokometne kv. za SP: Slovenija - Italija, Uroš Zorman
Sportal Zorman se je po razočaranju obregnil ob sodnike: To je na koncu odločilo

Slovenska rokometna reprezentanca je sredi aprila obstala na zadnji stopnički kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Na obeh tekmah s Srbijo je izgubila in na tekmovališču tako po letu 2019 ostala brez turnirja najboljših reprezentanc sveta. A vrata SP kljub vsemu še niso zaprta, saj bo IHF dvema reprezentancama podelila wild-card vstopnico za nastop. Za eno od teh se potegujejo tudi Slovenci.

Peterica v igri za dve vabili

"Rokometna zveza Slovenije je na Mednarodno rokometno zvezo (IHF) naslovila prošnjo za dodelitev enega izmed dveh posebnih vabil, s katerima bosta zapolnjeni zadnji prosti mesti med sodelujočimi ekipami," so danes sporočili z RZS. 

Slovenija je sicer ena izmed petih evropskih reprezentanc, ki ima pravico, da se poteguje za prejem posebnega vabila. Poleg nje so v igri za vabilo še Nizozemska, Češka, Slovaška in Avstrija.

Kvalifikacije za SP: Slovenija - Srbija (rokomet), slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Nekdanji slovenski selektor udaril po Rokometni zvezi Slovenije: To je neodgovorno ali pa nezrelo

SP januarja na Švedskem in Poljskem

Svetovno prvenstvo bo na sporedu v začetku prihodnjega leta, med 11. in 29. januarjem v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Jönköpingu in Kristianstadu na Švedskem ter Krakovu, Gdansku, Katovicah in Plocku na Poljskem.

Rokometne kv. za SP: Slovenija - Italija, Uroš Zorman
Sportal Po porazu proti Srbiji se v rokometni reprezentanci gotovo obetajo spremembe

Pri zvezi verjamejo, da bo spremenjena zasedba lačna dokazovanja

Slovenska reprezentanca, tako ženska kot moška, bo poleti sodelovala na Sredozemskih igrah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenska reprezentanca, tako ženska kot moška, bo poleti sodelovala na Sredozemskih igrah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kot so še zapisali pri RZS, se bo reprezentanca v prihodnje izzive podala v nekoliko spremenjeni zasedbi, predvsem pa bo imela ekipa s selektorjem Urošem Zormanom na voljo več skupnega časa, v katerem se bo lahko bolj optimalno pripravila na izzive, ki jo čakajo.

Na zvezi verjamejo, da bodo slovenski rokometaši lačni trdega dela na treningih in dokazovanja na igrišču. Prvo priložnost za to bodo imeli poleti v Alžiriji, ki bo gostila Sredozemske igre. Na njih bo Slovenija nastopila tako z moško, kot tudi žensko reprezentanco. Moška vrsta bo na tekmovanju v Afriki dodatno učvrstila temelje za delovanje v prihodnosti, obenem pa upa, da jih bo lahko nadgradila tudi na januarskem svetovnem prvenstvu. Še prej pa fante čaka jeseni začetek kvalifikacij za EP 2024, v skupini s Črno goro, Bosno in Hercegovino ter Kosovom.

Kvalifikacije za SP: Slovenija - Srbija (rokomet), Blaž Janc
Sportal Slovenci po novem porazu ostali brez svetovnega prvenstva
Rokometne kv. za SP: Slovenija - Italija, Staš Skube
Sportal Slovenski reprezentant se seli v vrste francoskega velikana
odštevalnik, evropsko rokometno prvenstvo za ženske
Sportal Odštevanje do spektakla se je začelo tudi v Ljubljani
Rokomet splošna
Sportal Z izjemo Rusinj na letošnjem rokometnem EP vse najboljše
Ne spreglejte