Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2022,
17.24

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje Z'Dežele Krim Mercator Krim Mercator superpokal superpokal Slovenije

Petek, 19. 8. 2022, 17.24

1 leto, 8 mesecev

Rokometni superpokal Slovenije

Rokometna superpokala v Izoli in Gornji Radgoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Celje Pivovarna Laško | Celjani so do zdaj sedemkrat osvojili superpokal. | Foto RK Celje Pivovarna Laško

Celjani so do zdaj sedemkrat osvojili superpokal.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

V prvem vikendu v septembru bosta v Izoli in Gornji Radgoni na sporedu rokometni tekmi za slovenski superpokal. Za prvi lovoriki v sezoni 2022/23 se bosta v ženski konkurenci 3. septembra pomerili Krim Mercator in Z'dežele, v moški pa dan kasneje Celje Pivovarna Laško in Gorenje iz Velenja, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Slovenski rokometni superpokal se na igrišča vrača po dveh letih, ko je uvodno dejanje nove sezone odpadlo zaradi pandemije novega koronovirusa. Rokometašice se bodo v lov na superpokalno lovoriko podale v soboto, 3. septembra, ob 18. uri v Izoli, rokometaši pa dan kasneje ob 18.15 v povsem novi športni dvorani v Gornji Radgoni.

Med moškimi klubi je na dosedanjih 12 izvedbah največ naslovov romalo v vitrine celjskega kluba, ki je bil na superpokalnih dvobojih najboljši sedemkrat. S tremi naslovi mu sledijo Velenjčani, po enega pa sta osvojila nekdanji koprski Cimos in novomeška Krka. Večna tekmeca in najuspešnejša kluba v zgodovini rokometnih superpokalov se bosta za nov naslov udarila v vlogah prvaka lige NLB in pokala Slovenije. V zgodovini sta se v superpokalu pomerila že štirikrat, trikrat so bili boljši Celjani.

V minuli sezoni 1. ženske rokometne lige in ženskega pokala Slovenije sta se na najvišji mesti povzpela ljubljanski Krim Mercator in celjska zasedba Z'dežele. Obe tekmovanji so osvojile rokometašice prvega, za katerega sta bili to 27. lovoriki v obeh tekmovanjih, na drugi strani pa so se v Celju z dvema srebrnima kolajnama razveselili ene najuspešnejših sezon v zgodovini kluba.

Letošnja ženska superpokalna izvedba bo sedma po vrsti, vseh dosedanjih šest naslovov pa je romalo v slovensko prestolnico. Krimovke in Celjanke so se na superpokalu pomerile že leta 2017 v Hrpeljah, prve so tedaj zmagale s 34:21.

Ne spreglejte