Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
28. 9. 2013,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Sankt Peterburg

Sobota, 28. 9. 2013, 22.50

4 leta, 1 mesec

Prva zmaga Celja: ruski podprvak padel v Zlatorogu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu rokometne lige prvakov premagali ruski St. Petersburg z 29:22 (15:10). S 17 obrambami je blestel celjski vratar Matevž Skok.

Glede na relativno medle igre rokometašev Celje Pivovarne Laško v zadnjem obdobju in oziraje na ne ravno privlačno ime tekmeca, ki je prišel v Zlatorog v 2. krogu rokometne lige prvakov, se proti St. Peterburgu na tribunah niti ni zbralo tako skromno število gledalcev, kakih 2.000. Ruse je na prvi tekmi Veszprem porazil za 13 golov, v zadnjih treh sezonah stalni udeleženci lige prvakov so zbrali v tem tekmovanju le pet zmag. Štirikrat pa so v zadnji in predzadnji sezoni izgubili tudi proti Kopru in Gorenju. Po porazu v Zagrebu so bila hotenja Celjanov seveda enotna – na kaj drugega kot zmago niso želeli niti pomisliti. Poraz še ne bi pokopal, zato pa bi načrte o osmini finala.

Trener Vladan Matić si je pred tekmo želel težnje k hitri igri. In ko so načrte Celjani udejanjili, je stekla njihova igra, semafor pa je kazal za celjsko občinstvo razveseljujoče podatke. Slovenski podprvaki so tekmo začeli brez Sebastiana Skubeta, prvo sedmerko, ki je vsaj v začetnih minutah nespremenjena igrala v obe smeri, pa so tvorili Matevž Skok, Luka Žvižej, Ivan Slišković, Vid Poteko, Mate Lekai, Nemanja Zelenović in Gašper Marguč.

Rusi so vodili samo dvakrat, s 3:2 in 4:3, ostalo je bilo bolj ali manj v znamenju Celjanov, pri katerih je v vratih blestel izjemni Skok, ki ej skorajda podvojil učinek svojega ruskega kolega Vitalija Šica. Trener Matić je bil po tekmi zadovoljen predvsem z igro v obrambi, ki je prejela 22 golov, nekoliko manj pa v napadu. V tem elementu so pivovarji imeli 17 tehničnih napak in izgubljenih žog, videlo se je tudi nekaj raztresenosti. Celjsko ogrožanje ruskih vrat je slonelo na zunanji liniji, ki je zabila 18 od 29 golov. Več je bilo tudi tako zaželene širine, žog na krila. Marguč in Žvižej sta v mrežo spravila šest žog od sedmih strelov, ki sta jih sprožila na ruska vrata.

Slamico upanja so gostje zagledali na začetku drugega polčasa, potem ko so prebivalci Zlatoroga zapored izgubili tri žoge, ruski podprvak pa je zaostanek šestih zadetkov znižal na dva gola. A v naslednjih desetih minutah je celjska zunanja vrsta na čelu z Lekaijem, Sliškovićem in Zelenovićem, ki se je razigral v drugem polčasu ustvarila najvišjo razliko na tekmi – 24:16. Na manj kot pet zadetkov se razlika ni več spustila, medtem pa so si Celjani vzeli čas še za nekaj atraktivnih akcij. Pod črto: igra ni bila navdušujoča, točki sta najpomembnejši, za osmino finala pa bo treba dvigniti formo.

Celjani bodo naslednjo preizkušnjo imeli 12. oktobra, ko se bodo prav tako v Zlatorogu pomerili z nemškim Rhein-Neckar Löwnom, medtem pa jih čakata še pokalna tekma s Pomurjem in prvenstvena s Trimom.

Ne spreglejte