Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2013,
18.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakinj Larvik Krim Mercator Krim Mercator

Ponedeljek, 1. 4. 2013, 18.46

7 let, 12 mesecev

Pri Larviku svarijo: Gre za spoštovanja vreden "novi" Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sobota, gostovanje Krima pri Larviku in polfinale lige prvakinj se nezadržno bližajo. Norvežanke slovenske prvakinje izjemno spoštujejo, zaradi prevetrene ekipe pa jim pravijo kar "novi" Krim.

"Krim je v glavnem delu lige prvakinj res igral tudi v zadnjih štirih sezonah, a to za klub, ki je petkrat prišel do finala in dvakrat osvojil tekmovanje zagotovo ne predstavlja cilja," so zapisali na spletni strani Larvika, kjer so Ljubljančanke poimenovali kar "novi" Krim. "Pred sezono so se okrepili s sedmimi vrhunskimi rokometašicami, ki so jih izbrali zelo pametno."

Najbolj jim je v oči padla Daniela Piedade. Opišejo jo kot veliko borko in pravi medicinski čudež. "Ko jo je jeseni zadela kap, ni nihče verjel, da se bo tako hitro vrnila. A na igrišču je bila že februarja." Z izbranimi besedami govorijo tudi o Linei Torstensson. "Gre za rokometašico, ki nekoliko niha. Ko je v formi, ima gotovo enega najboljših strelov na svetu. A pred tedni si je poškodovala prst," so zapisali in dodali, da jo imajo "na sumu", da bo v polfinalu vseeno zaigrala.

Naslednji na seznamu sta Nemki Susann Müller in Nina Wörz. Obe Larvik poznata in sta proti Norvežankam že igrali. "Na desnem krilu imajo Carmen Martin, ki je prišla iz opustošenega Itxaka. Z 48 goli je prva strelka Krima v ligi prvakinj, ena najboljših na svetu na svojem igralnem položaju in stalnica v reprezentanci Španije." Izmed novink so omenili še Katarino Krpež in Gabrielo Kain. Slednja, kot pravijo, skupaj z Jeleno Grubišić in Sergejo Stefanišin, tvori izjemen vratarski trio.

Seveda niso pozabili niti na Andreo Penezić, sicer ne novinko, a Krimovo najsvetlejšo zvezdo. "Nasprotnice po navadi potrebujejo več kot eno igralko, da jo ustavijo. Visokorasla leva zunanja je neverjetno fizično močna in ima fantastičen strel." Prvo polfinale bo na sporedu to soboto ob 15.15 na Norveškem, teden dni kasneje pa se bosta ekipi srečali še v Stožicah.

Ne spreglejte