Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 12. 2021,
19.30

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

SP v rokometu 2021 svetovno prvenstvo Poljska Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Petek, 10. 12. 2021, 19.30

2 leti, 4 mesece

Pred tekmo Slovenije in Poljske

Pred Slovenkami poljski izziv: Rusinje so jih izpraznile, "zato bo ta tekma težka"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Dragan Adžić | "Mi smo se proti Rusinjam precej izpraznili, zato bo to tekmo zelo težko odigrati. Dodatna omejitev bodo že znane poškodbe naših igralk," pred sobotno tekmo s Poljsko opozarja selektor slovenske vrste Fragan Adžić. | Foto Vid Ponikvar

"Mi smo se proti Rusinjam precej izpraznili, zato bo to tekmo zelo težko odigrati. Dodatna omejitev bodo že znane poškodbe naših igralk," pred sobotno tekmo s Poljsko opozarja selektor slovenske vrste Fragan Adžić.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Španiji poskrbela za lepo presenečenje, ko je na prvi tekmi drugega dela tekmovanja odščipnila točko Rusinjam, enim največjih konkurentov za najvišja mesta. V soboto selekcijo Dragana Adžića čaka nov izziv, ob 20.30 se bo pomerila s Poljakinjami.

Slovenke so že z uvrstitvijo v drugi del krepko popravile vtis, ki so ga pustile na zadnjih velikih tekmovanjih. Proti zasedbi iz Rusije pokazale odlično, srčno in izjemno borbeno predstavo. Med tekmo je nekajkrat kazalo, da bi izbranke Dragana Adžića velikim favoritkam lahko odvzele tudi obe točki, a so tekmice izvlekle polovičen izkupiček v zadnjih sekundah tekme. S tem so si pred preostankom preizkusov v skupini 1 drugega dela SP pripravile nekoliko ugodnejše izhodišče v boju za četrtfinale.

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Maja Svetik
Sportal Slovenke po drami z nekaj grenkega priokusa do velike točke proti Rusiji

Poljakinje so premagale le Kamerun

Kljub temu se Slovenke ne predajajo. Do končnice, v katero se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci, slovenske rokometašice ločita še dve tekmi. Prva to soboto ob 20.30 proti Poljakinjam, ki so na dosedanjih tekmah klonile proti Srbkinjam, Rusinjam in Francozinjam, premagale pa tekmice iz Kameruna.

Poljakinje so svoja največja uspeha dosegle v letih 2015 in 2017, ko so se s svetovnega prvenstva vrnile s četrtim mestom. Njihova igra sloni predvsem na strelih z razdalje, zato ni presenečenje, da so med najboljšimi tremi strelkami članice udarne postave na zunanjih igralnih mestih. Aleksandra Rosiak, Romana Roszak in Natalia Nosek so na dosedanjih tekmah zabile 41 izmed 93 golov svoje reprezentance.

Poljakinje so na dosedanjih tekmah SP klonile proti Srbkinjam, Rusinjam in Francozinjam, premagale pa tekmice iz Kameruna. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poljakinje so na dosedanjih tekmah SP klonile proti Srbkinjam, Rusinjam in Francozinjam, premagale pa tekmice iz Kameruna. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Proti Rusinjam smo se precej izpraznili, zato bo to tekmo zelo težko odigrati"

"Poljska do sedaj ni uspela premagati na papirju boljše reprezentance. Premore kakovostno ekipo, ki jo, tako kot že več let zapored, sestavljajo izvrstne ostrostrelke z zunanjih igralnih mest. Te zabijajo gole tudi z desetih metrov. Osnova njihove igre pod vodstvom novega selektorja so ravno ti streli z razdalje in priprava ugodnih položajev za ostrostrelke. Ko sem bil selektor Črne gore, so Poljakinje nastopile v dveh polfinalih velikih tekmovanj. Iz tedanjih selekcij dve igralki igrata tudi sedaj v Španiji. Mi smo se proti Rusinjam precej izpraznili, zato bo to tekmo zelo težko odigrati. Dodatna omejitev bodo že znane poškodbe naših igralk. Reprezentanci sta se pridružili Živa Čopi in Manca Jurič, ki bosta dobili svojo priložnost. Ne glede na vse, bomo skušali dekleta čim bolje pripraviti, da nastope na igrišču nadaljujemo s takšnim odnosom, kot smo ga prikazali na zadnji tekmi," pred sobotno tekmo pravi selektor slovenske vrste Adžić.

Poljakinje bodo nevarne

Reprezentantka Tija Gomilar Zickero pričakuje težko tekmo: "Tudi Poljakinje bodo zahtevne tekmice. V svojih vrstah imajo kar nekaj posameznic, ki so odlične pri strelih z razdalje. Ob tem so Poljakinje tudi hitre. Znova se bomo morale dobro pripraviti in pokazati, kaj znamo. V obrambi moramo strniti svoje vrste, v napadu pa še naprej kazati disciplinirano in strpno igro."

Rokometno Sp za ženske: Nemčija
Sportal V četrtfinalu že Nemke, Brazilke, Španke in Danke

Preostali tekmi Slovenije v drugem delu SP:

Skupina 1:

Sobota, 11. december:
20.30 Slovenija – Poljska

Ponedeljek, 13. december:
18.00 Slovenija – Srbija

Lestvica:

1. Francija 3 tekme - 6 točk
2. Rusija 3 - 5
-------------------
3. Srbija 3 - 4
4. Slovenija 3 - 3
5. Črna gora 3 - 0
6. Poljska 3 - 0

Ne spreglejte