Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 1. 2018,
17.18

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

1

Natisni članek

Domagoj Duvnjak EP Hrvaška 2018 Split Veselin Vujović

Sobota, 13. 1. 2018, 17.18

6 let, 3 mesece

Poškodba Domagoja Duvnjaka

Šok na Hrvaškem, največji zvezdnik že končal prvenstvo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

1

Domagoj Duvnjak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaška rokometna reprezentanca je v uvodni tekmi evropskega prvenstva v Splitu navdušila s predstavo ob zmagi nad Srbijo (32:22). Veselje po visoki zmagi v razprodani dvorani Spaladium Arena je pokvarila poškodba mišice najboljšega hrvaškega rokometaša Domagoja Duvnjaka. Hrvaška rokometna zveza (HRS) je sporočila, da zvezdnik Kiela na tem prvenstvu ne bo več zaigral.

Zdaj je tudi uradno. Hrvaška rokometna zveza je v popoldanskih urah sporočila, da Domagoja Duvnjaka na tem evropskem prvenstvu ne bo več na igrišče. Prvi as hrvaške reprezentance, ki na domačih tleh meri na zgodovinsko zlato medaljo na evropskem prvenstvu, je v dopoldanskih urah opravil pregled z magnetno resonanco.

Zdravniki so tako enemu najboljših rokometašev na svetu prižgali rdečo luč. Poškodba mečne mišice je tako huda, da se do konca prvenstva, finale v zagrebški Areni bo odigran v nedeljo, 28. januarja, ne bo mogel pridružiti soigralcem.

Islandci in Švedi so si oddahnili

Hrvaška bo skušala letos osvojiti evropski naslov, ki ji še manjka v zbirki največjih trofej. | Foto: Reuters Hrvaška bo skušala letos osvojiti evropski naslov, ki ji še manjka v zbirki največjih trofej. Foto: Reuters Hrvaška se bo v Splitu pomerila še z Islandijo in Švedsko, nato pa se preselila v Zagreb, kjer jo čakajo dvoboji drugega dela tekmovanja.

Hrvaški navijači so težko sprejeli dejstvo, da je poškodba mečne mišice na desni nogi tako huda, da je 29-letni Slavonec že končal prvenstvo. Gre za nekdanjega najboljšega igralca sveta in prvega rokometaša na svetu, za katerega je klub v prestopu odštel milijonski znesek (leta 2009 se je Duvnjak iz Kiela preselil v Hamburg).

Slovenski selektor opozarja stanovskega kolega pri Hrvaški

Veselin Vujović bo danes vodil Slovenijo proti Makedoniji. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Veselin Vujović bo danes vodil Slovenijo proti Makedoniji. Foto: Urban Urbanc/Sportida Da bo izostanek Duvnjaka velik udarec za Hrvaško, je prepričan tudi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović.

"Če Duvnjak ne bo pripravljen za nastop, ga bo Hrvaška pogrešala tako v obrambi kot napadu. Cindrić in Karačić lahko igrata dobro v napadu proti tekmecem, ki jih ne krasi prevelika fizična moč in močna igra v obrambi. Na prijateljskih tekmah s Slovenijo sta pokazala, da nista najboljša rešitev proti igralcem, kot jih imamo mi. Proti tistim, ki so močni in visoki dva metra. V tem primeru se bo moral selektor Červar odločiti za kakšno rotacijo," je Vujović povedal v pogovoru za hrvaški časnik 24sata.

Njegovi izbranci se bodo danes ob 19.30 v Zagrebu pomerili z Makedonijo. To bo uvodna tekma slovenske izbrane vrste na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

Ne spreglejte