Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
26. 4. 2016,
11.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

sponzorji rokomet Slovenj Gradec 2011 Rudar Trbovlje Daš Žekar

Torek, 26. 4. 2016, 11.59

6 let, 6 mesecev

Ortodontske storitve v zameno za oglaševanje na majici (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Predstavljamo tri primere, kako je mogoče opozoriti nase z nizkimi sredstvi in nekaj iznajdljivosti ter inovativnosti.

Slovenci smo odlični pri tarnanju, iskanju krivcev in včasih tudi smiljenju samemu sebi in pasivnosti. Predstavljamo tri rokometne primere, ki so usodo ali kariero vzeli v svoje roke in se promocije lotili na svojstven način. Tako si ne bodo nagrebli bogastva, kakšen evro, uslugo v zameno in občudovanje pa. Vse se da, če se hoče? Vse ne, marsikaj pa.

Daš Žekar ima kar sedem osebnih sponzorjev. | Foto: Daš Žekar ima kar sedem osebnih sponzorjev.

1. Sponzorji na ogrevalni majici

Daš Žekar je vratar 1.B-ligaša z Dola pri Hrastniku. Do kadetske reprezentance je branil za mlajše slovenske selekcije, njegov klub je lani igral na zaključnem turnirju pokala, letos pa je na prvoligaškem pragu.

 

Čeprav je igral ob boku z Blažem Blagotinškom, Rokom Ovničkom, Tilnom Kodrinom, Janušem Lapajnetom in drugimi, ni tako na očeh kot omenjeni. Vseeno pa se je 21-letnik spomnil mini konzorcija lastnih pokroviteljev.

Že v bližnji preteklosti je pridobil kakšen evro v zameno za to, da je oglaševal ime kakšnega podjetja. V letošnji sezoni pa ima na ogrevalni majici, ki jo nosi pred tekmami, šest sponzorjev. Sedmi mu je majico potiskal.

Med njimi na primer tudi ortodontsko ordinacijo, ki jo obiskuje. Z vsemi je dogovorjen za brezplačne storitve, ne za denarno plačilo.

Trboveljčani so se uvrstili v 1.B-ligo. | Foto: Trboveljčani so se uvrstili v 1.B-ligo.

2. Videovrhunci in poteza tedna po vsaki domači tekmi

Trbovlje so tradicionalno rokometno središče že desetletja. V zadnjem času sicer nekoliko manj intenzivno, saj je klub leta 2009 strmoglavil v najnižjo ligo. Tam je začel z ničle in se organizacijsko okrepil.

Letošnja sezona pomeni za Trboveljčane prelomnico. Osvojili so drugoligaško prvenstvo in se uvrstili v 1.B-ligo, ob tem pa redno in resno komunicirajo tudi z navijači.

 


Ustvarjajo nekaj, česar po naših podatkih nima noben drug klub v Sloveniji. Po vsaki domači tekmi Rudar pripravi videovrhunce srečanja, kratek pogovor z enim od igralcev in še nagradno glasovanje za potezo tedna.

 

3. Od spletnih prenosov do koledarjev

Podobno kot trboveljski se je tudi slovenjgraški rokometni klub pred leti znašel na točki nič in začel vzpon iz druge lige. Prejšnji teden je sklenil drugo prvoligaško sezono. Vse od ustanovitve novega kluba leta 2011 je aktiven na različnih medijskih kanalih.



Že nekaj časa Korošci pripravljajo na primer spletne prenose domačih tekem, zelo dejavni so na Facebooku, kjer redno oglašujejo tudi svoje pokrovitelje in iščejo glavnega. Njihove tekme so med najbolj obiskanimi v ligi.

Klub je podpornikom prodajal koledarje, kar sicer ni nova, je pa oživljena praksa. Zanimiva poteza so bili tudi obiski igralcev na delovnih mestih. Vse našteto je bilo beleženo in opaženo na družabnih omrežjih.

Ne spreglejte