Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2019,
20.41

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

rokomet državno prvenstvo

Nedelja, 9. 6. 2019, 20.41

4 leta, 10 mesecev

Ljubljanske rokometašice odpovedale igranje v 1. A drl

Ni denarja, ni nastopanja v 1. A ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Rokomet splošna žoga | Finančna sredstva ljubljanskega kluba so prenizka za sodelovanje v najkakovostnejši slovenski ženski rokometni ligi. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Finančna sredstva ljubljanskega kluba so prenizka za sodelovanje v najkakovostnejši slovenski ženski rokometni ligi.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Iz ženskega rokometnega kluba Olimpija so sporočili, da so se odpovedali sodelovanju v 1. A DRL za ženske za naslednjo sezono. Ljubljančanke so si nastop zagotovile kot prva ekipa 1. B DRL v zadnji sezoni, a igranje v prvi ligi zahteva višja denarna sredstva, kot jih ima klub na voljo.

Rokometni klub Olimpija je v pretekli sezoni po petih letih premora znova nastopil s člansko ekipo v 1. B DRL za ženske in že v krstni sezoni osvojil prvo mesto in s tem napredovanje v 1. A DRL, ob tem pa je vodstvo kluba uspešno izvajalo finančno sanacijo kluba. Ta sicer še ni povsem zaključena, poudarjajo v klubu, ki je v zadnji sezoni večinoma stavil na mlade igralke, ki jim je Olimpija omogočila nadaljevanje rokometne poti.

Navkljub naporom naleteli na negativen rezultat

"Klub razpolaga z zelo skromnimi finančnimi sredstvi, kjer vadnine igralk predstavljajo pomemben del prihodka. Tako kot vse igralke v mlajših kategorijah, morajo tudi članice plačevati vadnino, da lahko pokrijemo stroške tekmovanj. Navkljub večmesečnim skupnim naporom vodstva kluba in staršev igralk pri iskanju finančne pomoči v Ljubljani in njeni okolici smo bolj kot ne naleteli na negativen rezultat. Poleg tega pa rezultati razpisa za sofinanciranje letnega programa športa za leto 2019 še vedno niso znani, zato ne vemo niti, kakšna sredstva lahko pričakujemo s strani MOL," je v sporočilu zapisal član UO RK Olimpija Roman Volčič.

"Nastopanje v 1. A ligi zahteva večja sredstva, ki jih trenutno nimamo na razpolago. Ker ne moremo več čakati na rezultate razpisa LPŠ 2019 in glede na neuspešen rezultat pri iskanju finančne pomoči, smo se odločili, da je nastopanje v 1. A ligi v tem trenutku za Rokometni klub Olimpija preveliko finančno tveganje, zato se nastopu v 1. A ligi odpovedujemo," je dodal in obljubil, da bodo pri Olimpiji z veseljem gradili člansko ekipo v 1. B ligi in upanju, da bodo v ljubljanskem moštvu v naslednjih letih tudi finančno sposobni za nastopanje v 1. A ligi.

Preberite še:

Rokometna simfonija, Uroš Zorman, Luka Žvižej
Sportal Reprezentančni rekorder odigral zadnjo tekmo
Staš Skube Vardar
Sportal Staš Skube zahtevno sezono končal na evropskem prestolu: črnih oblakov ni več

 

Ne spreglejte