Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2021,
11.15

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Tomaž Ocvirk Luka Žvižej Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 9. 5. 2021, 11.15

2 leti, 11 mesecev

Ocvirk ni več trener Celja, do konca sezone ga bo zamenjal Luka Žvižej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Luka Žvižej | Celjske rokometaše bo po slovesu Tomaža Ocvirka vodil nekdanji rokometaš Luka Žvižej. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjske rokometaše bo po slovesu Tomaža Ocvirka vodil nekdanji rokometaš Luka Žvižej.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško in Tomaž Ocvirk sta danes sporazumno prekinila sodelovanje na mestu članskega trenerja, ki se je začelo septembra 2018, so sporočili Celjani. Do konca sezone bo ekipo vodil nekdanji rokometaš Luka Žvižej, dosedanji trener mladincev Celja, v prejšnji sezoni pa enega od pomočnikov Tomaža Ocvirka.

Luka Žvižej je med letoma 2000 in 2016 za slovensko reprezentanco na 217 tekmah dosegel 702 gola ter je rekorder po številu doseženih zadetkov v reprezentanci. V članski ekipi Celja je preživel deset sezon, je četrti najboljši strelec v zgodovini kluba (1.392 zadetkov) in četrti tudi na večni lestvici nastopov (396), zaigral pa je za vse klubske selekcije in se veselil številnih naslovov prvaka. Izkušnje si je nabiral z igranjem v Španiji, na Madžarskem in v Nemčiji.

LP: Celje PL - PSG
Sportal Neverjetno, Celjani izgubili še tretjič zapored, tokrat proti Trimu

Rokometaši trebanjskega Trima so v soboto v Novem mestu v zaostali tekmi 18. kroga premagali Celje Pivovarno Laško s 25:24 (14:10). Celjani so tako po porazih proti velenjskemu Gorenju in Kopru praznih rok ostali tretjič v nizu. Dolenjska ekipa se je po sinočnji zmagi zavihtela na drugo mesto prvenstva in ima le točko zaostanka za Celjem. Na tretjem mestu je velenjska zasedba, njen zaostanek za celjsko zasedbo znaša tri točke, a Gorenje ima kar dve tekmi manj od branilca naslova iz Celja in teoretično tudi prvo mesto v svojih rokah.

Žvižej: Znašli smo se v težki situaciji

"Znašli smo se v težki situaciji, ki jo moramo skupaj rešiti. Smo v neugodnem položaju, do zaključka sezone so štiri tekme, kjer pa imamo vse v svojih rokah, kar je najpomembneje. Verjamem, da nam bo uspelo. Moramo pa stopiti skupaj in z maksimalno borbo obrniti vse v svojo korist. Časa ni veliko, a še vedno dovolj. Najbolj pomembno pa je, da se po najboljših močeh vsi borimo za skupni cilj in naredimo to, kar se od nas, ekipe, tudi pričakuje," je dejal Luka Žvižej.

Dosedanji trener Tomaž Ocvirk je ekipo dvakrat popeljal v izločilne boje lige prvakov ter osvojil oba naslova državnih prvakov in en super pokalni naslov, torej z izjemo ene pokalne lovorike vse, kar je bilo mogoče, odkar je septembra 2018 na mestu glavnega trenerja zamenjal Branka Tamšeta. Pred tem je vodil mladinsko ekipo kluba.

Ne spreglejte