Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
5. 2. 2014,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hamburg Ivan Vajdl liga prvakov liga prvakov rokomet

Sreda, 5. 2. 2014, 12.01

8 let

Nemški zvezdniški sijaj prvovrstni test za obrambo Gorenja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 8. krogu rokometne lige prvakov nocoj ob 20.00 v velenjski Rdeči dvorani gostuje zvedniški Hamburg, aktualni evropski prvak.

Gre za obračun vodilnega in četrtega moštva v skupini D lige prvakov. Hamburg je do zdaj na sedmih tekmah klonil le enkrat, in sicer proti Flensburgu. Lanski presenetljivi zmagovalec lige prvakov je na prvem srečanju ugnal tudi Velenjčane. Ti so zabili veliko golov, kar 32, a jih precej preveč tudi prejeli, 41.

Gorenju na zadnjih treh tekmah za potrjeno uvrstitev v osmino finala zadostuje točka, a razpored je precej neugoden. Sledita gostovanje pri danskem Aalborgu in domača tekma proti prav tako velikem favoritu, nemškemu Flensburgu.

Z obrambo živi upanje na presenečenje

"Če bomo v obrambi odigrali, kot si želimo in moramo odigrati, potem lahko dosežemo lahke gole. Obramba bo morala delo opraviti maksimalno, kar se je pokazalo tudi v Hamburgu, kjer smo dali kar veliko zadetkov, ampak smo jih ogromno tudi prejeli. Na postavljen napad bo težko prebijati njihovo obrambo. Imajo visoke igralce, ampak tudi mi imamo svoje kakovosti. Verjamem, da lahko s predori, preigravanjem in tudi s streli od daleč dosežemo gole," Gorenjeva spletna stran povzema razmišljanje trenerja Ivana Vajdla.

Ta bo lahko računal tudi na prej poškodovana srednja zunanja igralca Luko Dobelška in Darka Cingesarja, ki bosta lahko omogočila kakšno minuto počitka Stašu Skubetu, najboljšemu velenjskemu igralcu in enemu hitov lige prvakov.

Parada zvezd

Golčar, desnokrilni rokometaš, ki je pred kratkim prav tako obljubil novo zvestobo Gorenju, pričakuje zanimivo srečanje: "V goste prihaja lanski zmagovalec lige prvakov. Ekipa Hamburga je sestavljena iz kakovostnih igralcev. Imajo najboljšega igralca na svetu Domagoja Duvnjaka, ki je motor zasedbe. Vsekakor pričakujem boljšo obrambo, kot je bila v Hamburgu, kjer smo prejeli preveč zadetkov."

Kdo vse prihaja v Velenje? Poleg Duvnjaka še prvi strelec zadnjega evropskega prvenstva, Španec Joan Canellas, izvrstni danski levičar Hans Lindberg, fant z vselej bujno pričesko Pascal Hens, imenitni hrvaški zunanji igralec Blaženko Lacković, črnogorski "bombarder" Žarko Marković

V dozdajšnjem delu lige prvakov kakšne neopisljive gneče na tribunah Rdeče dvorane ni bilo, reprezentančna tekma s Švico pa je pokazala, da jo je vsekakor mogoče napolniti. Tudi obračun z evropskimi prvaki bi si zaslužil obširnejšo podporo kot le dobrega tisočaka duš na tribunah.

Ne spreglejte