Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
8. 11. 2015,
17.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

poročilo rokomet Nemčija Slovenija Veselin Vujović Uroš Zorman

Nedelja, 8. 11. 2015, 17.18

8 let, 5 mesecev

Naj Nemci zmagajo zdaj, samo da bodo Slovenci januarja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na tekmi, ki je odločala o zmagi na močnem pripravljalnem turnirju supercup v Nemčiji je domača reprezentanca premagala Slovenijo z 31:28 (17:11).

Zasedbi sta se pomerili januarja na svetovnem prvenstvu, tokrat na turnirju v Kielu, moči pa bosta merili tudi na januarskem evropskem prvenstvu na Poljskem, saj sta v isti skupini skupaj s Španijo in Švedsko. Tisti obračun bo seveda bistveno pomembnejši.

Potem ko so Nemci vodili že za sedem golov, so Slovenci v končnici bistveno znižali zaostanek – nekajkrat na dva gola –, a so domačini dobro izrabljali vse slovenske napake in zasluženo dobili tekmo in turnir.

Slovenija, ki je pred tem premagala Srbe in Brazilce, je bila druga, Brazilija tretja in Srbija četrta.

Še vedno se spoznavajo

Nekateri igralci so se prvič srečali s sistemom selektorja Veselina Vujovića, ki je uvedel nekaj novosti. Igra vsaj proti Nemčiji na pogled ni bila tako hitra kot v preteklosti, izvajalci sedemmetrovk se večkrat menjajo. S sedmih metrov strelja tudi kapetan Uroš Zorman

Poraz je in mora biti poučen. Verjetno je bilo tudi nekaj skrivanja kart pred bistveno pomembnejšim januarskim obračunom. Navsezadnje pa so na tokratni reprezentančni akciji manjkali Sebastian Skube, Dragan Gajić, Dean Bombač, Gorazd Škof, Primož Prošt, ki so v preteklosti vsekakor imeli kaj povedati v reprezentanci in tudi v prihodnje bo tako.

Skromni v prvem polčasu

Podobno kot na tekmi s Srbijo so si Slovenci tudi proti Nemcem, ki so naše rokometaše premagali na januarski tekmi za sedmo mesto na svetovnem prvenstvu, privoščili obdobja nizke učinkovitosti. Med deseto in 28. minuto so dosegli le tri gole, gostitelji pa devet, čeprav je Vujović vztrajno menjal predvsem zunanje igralce.

Nemci pa se v protinapadih in predvsem z desnega krila niso pustili prositi dvakrat, da bi napake kaznovali. V prvem polčasu se je razlika povzpela že na sedem golov.

Korak ali dva od popolnega preobrata

Tudi s pomočjo obrambe 5-1 so se Slovenci v drugem polčasu vrnili v igro in skoraj povsem ujeli priključek. Zadetek so med drugim dosegli tudi z dvema igralcema manj in v 50. minuti prek cepelina Klemna Cehteta zaostanek znižali le na dva gola. To jim je v končnici uspelo še nekajkrat, za zadnji korak pa je zmanjkalo moči, zbranosti, kakovosti in Nemci so obranili zmago na zadnji tekmi ter na turnirju.

Ne spreglejte