Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2011,
10.11

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tone Tiselj Branka Zec

Petek, 3. 6. 2011, 10.11

4 leta, 4 mesece

Na pot brez dveh vratark

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je za dober dan razšla, v soboto ponoči pa jo čaka pot proti jugozahodu Francije, kjer bo igrala prvo tekmo kvalifikacij za SP. Tiselj doma pustil vratarki.

V nedeljo ob 18. uri v Pauju v Franciji slovenske rokometašice čaka prva izmed dveh tekem v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Izbrana vrsta pod vodstvom Toneta Tislja se je teden dni pripravljala na Rogli, teden pa v Termah Olimia v Podčetrtku. Selektor Tone Tiselj je bil po četrtkovem zadnjem treningu zadovoljen: "S tem kako dekleta delujejo, trenirajo, kakšen je njihov pristop, kako pripravljajo analize nasprotnic, sem zadovoljen. Prijetno je delati z njimi. Kar se tega tiče nimamo nobenih pripomb."

Pogoji, ki jih nudi Podčetrtek so izjemni, v skoraj da novi dvorani pa niso Slovenke odigrale nobene uradne tekme, marveč le trening tekme z moškimi. "Moram pohvalit in se zahvalit fantom iz Grosupljega, ki so bili naši 'sparing partnerji' že drugič. Veliko so nam pomagali pri naši pripravi," razloži Tiselj, ki poudarja, da njegove izbranke počasi osvajajo določena znanja, ki jih zahteva. Ob tem pa se postavlja tudi hierarhija znotraj ekipe.

Na prvi tekmi Marinčkova in Pandžičeva

Že sredi priprav je morala odpovedati sodelovanje Maja Zrnec, ki ima težave z ramo, za drugi teden priprav je na pomoč priskočila Teja Ferfiolja. A v Francijo potuje le 16 deklet. Selektor bo doma pustil vratarki Branko Zec in Nejo Šoberl. "Pri vratarkah je konkurenca največja, vse štiri so zelo kvalitetne. Nedvomno bi si vse zaslužile braniti, a na prvi tekmi sem se odločil za Mišo Marinček in Amro Pandžič." Kapetansko mesto je od "upokojenke" Vesne Puš prevzela "Francozinja" Nina Jeriček.

Obračuna s petimi z zadnjega evropskega prvenstva in drugimi z zadnjega svetovnega bo prvi in hkrati pravi test za prenovljeno slovensko zasedbo. "Naša obramba bo morala biti neprimerno bolj čvrsta kot v preteklosti. Naš osnovni cilj priprav je bil izboljšati fazo branjenja," pove, od kod izhaja vsa rokometna igra. Ob tem pa pohvali nekatere: "V tem trenutku imamo na nekaterih mestih višek igralk, enake kakovosti, na drugih pa primankljaj. A vse skupaj smo nekako poskušali zložiti v eno. Težko je sestavni ekipo, ki bi igrala vseh fazah igre. V tem trenutku so ene močnejše v obrambi kot v napadu. Tukaj posebej mislim Majo Šon in Lino Krhlikar, ki sta izredna obrambna stebra. V napadu pa so močnejše nekatere druge."

Na pot v Francijo bo v soboto ob enih ponoči preko Benetk odpotovalo 16 igralk, pri reprezentanci pod vodstvom Oliverja Krumbholza pa bo vse kaj drugega kot visok poraz veliko presenečenje. "Težko rečem, kaj bo. Gre za našo prvo skupno tekmo. Francija je strahoviti nepredvidljiva. če bo igrala v stilu kot smo jo videli …" zaključuje pogovor za Sportal slovenski selektor. Pred njim in igralkami je neugodna naloga. Kako obdržati Slovenijo na velikem tekmovanju, potem ko si je lani mesto na le-tem (Euru) priborila po štirih letih?

Ne spreglejte