Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
22.45

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Avanzo direktor rokomet

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 22.45

5 let

Matej Avanzo, prihodnji direktor Gorenja: Ko si te nekdo zares želi, gre za dobro naložbo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Matej Avanzo bo oktobra izvedel prestop iz košarke, kjer je bil ob generalnem sekretarju praktično prvi operativec zveze, v rokomet, k velenjskemu Gorenju, kjer bo postal direktor.

Skorajšnje imenovanje Mateja Avanza na položaj direktorja Rokometnega kluba Gorenje Velenje je na prvo žogo presenečenje, na drugo pa ne pretirano. Če upoštevamo, da se je širše vodstvo kluba oziralo za osebo, ki bi znala ustrezno poskrbeti za obigriščne dejavnosti, te najbolje opiše beseda marketing. To je področje, na katerem ima Avanzo obilico izkušenj in referenc, tudi z uspešno izpeljanega največjega projekta na Slovenskem, kar zadeva ekipne športe – EuroBasketa 2013. Nekdanjega novinarja, ki je na Košarkarski zvezi Slovenije preživel devet let, je prepričala vztrajnost predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca.

"Ko si te nekdo zares želi, veš, da gre za dobro naložbo. Ta bo verjel v tvoje delo in razvoj ter imel posluh za dejstvo, da ni mogoče nič storiti čez noč," pravi za zdaj še popolnoma v košarko vpeti Avanzo, ki pod nobenim pogojem ne želi napovedovati svojih prvih korakov na novem delovnem mestu, dokler se ne bo o stanju prepričal na lastne oči: "Ne delam si nikakršnih utvar. Kar je dobro, bomo zadržali, slabo pa poskušali izboljšati."

Jasno je, da bo imel vsaj dolgoročno novi direktor poleg poslovnega dela na skrbi tudi športnega. Torej prihode in odhode igralcev, posoje in še marsikaj. To je bila do zdaj močnejša stran delovanja nekdanjega in tudi prihodnjega trenerja Tomaža Juršiča, Avanzovega predhodnika, zato se bo v športnem delu vsaj za začetek naslonil tudi na trenerja Gregorja Cvijiča.

"V stroko se ne bom mešal, tako kot se ne na Košarkarski zvezi Slovenije," pravi le 33-letni, a že zelo izkušeni športni funkcionar, ki je imel ponudbe tudi iz drugih športov, a o njih podrobneje ne želi razpravljati.

Ne spreglejte