Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
17.30

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Marta Bon Tone Tiselj

Sreda, 5. 9. 2012, 17.30

2 leti, 6 mesecev

Marta Bon namesto Tislja: Reprezentanca rabi pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novo predsedstvo sestavljeno iz 23 članov je za novo selektorico slovenske ženske članske rokometne reprezentance imenovalo Marto Bon. Slednja bo zamenjala Toneta Tislja. Mandat do 2016.

Po letu in pol (mandat je dobil 9. marca 2011) se z mesta selektorja ženske rokometne reprezentance poslavlja Tone Tiselj, ki v tem času Slovenije ni popeljal na nobeno veliko tekmovanje, reprezentanca je celo znova zdrsnila po lestvici in bo morala v predkvalifikacije za SP 2013.

V dogovoru s celjskim strokovnjakom in predsednikom Rokometne zveze Slovenije Franjem Bobincem se Tiselj poslavlja od reprezentance, predsedstvo pa je mandat podelilo Marti Bon. Ta je vodila slovensko žensko izbrano vrsto že dvakrat (v letih 1997 in 1998 ter 2003), še vedno pa največji uspeh drži v rokah prav ona, 8. mesto leta 2003 na SP na Hrvaškem.

Um govoril, da ostane v varnih okoljih

Bonovo predkvalifikacije za SP 2013 čakajo že novembra letos, ko bodo iskale priložnost na turnirju na Nizozemskem. Prva njena naloga bo zanesljivo, da v reprezentanco vrne vse najboljše slovenske igralke, ki imajo željo in motiv boriti se za dres Slovenije. "Ko sem dobila pobudo, ko smo se začeli pogovarjati, mi je zadrhtelo srce, saj reprezentanca pomeni največ. Res pa je, da si je srce želelo, um je govoril, da ostanem v varnih okoljih," je v predstavitvenem govoru članom predsedstva poudarila Marta Bon in poudarila, da je ženski rokomet v fazi, ko rabi pomoč.

"Ženska reprezentanca je na tako nizkem nivoju kot še ni bila. Za kandidaturo sem se odločila, kot izziv. Prepričana sem, da se lahko krivulja obrne navzgor, pa tudi vera, da se s tem ženskim rokometom da narediti precej več." Nazadnje selektorica ženske reprezentance Švice ne skriva svoje nacionalne zavesti in domoljubja.

Marta Bon je dobila popolno podporo predsedstva RZS za naslednje olimpijsko obdobje do Brazilije 2016, vprašanje je, kdaj bo formalno prevzela nalogo, saj ima s Švicarsko rokometno zvezo trimesečni odpovedni rok. Načelno pa že prevzema vlogo selektorice slovenske izbrane vrste.

Ne spreglejte