Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
19. 7. 2017,
18.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Maribor Branik Marko Šibila Klemen Cehte

Sreda, 19. 7. 2017, 18.54

6 let, 6 mesecev

Od sedmega mesta do ...

Maribor snuje ekipo za naslov prvaka? Želja je tudi Klemen Cehte.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
maribor branik rokomet | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Mariborski rokometni klub, kot kaže, zre bistveno višje po lestvici, kot je aktualno sedmo mesto.

Čeprav se rokomet v Mariboru seveda nikakor ne more primerjati z nogometom, pa ima štajerska prestolnica več kot stabilnega prvoligaša. Več v smislu, da je bil Branik v zadnjih letih stalnica v širšem slovenskem vrhu. Evropski presežek je bil četrtfinale pokala EHF v sezoni 2012/13. Zadnje leto je prineslo nekoliko presenetljivi finale pokala, v prvenstvu pa vsekakor razočaranje s sedmim mestom.

Ne glede na to je bilo slovo trenerja Sebastjana Soviča - ne na njegovo željo - presenečenje. Zamenjal pa ga je Marko Šibila, ki je bil trenerski boter največjih mariborskih uspehov. Z njegovo vrnitvijo pa so očitno zrasle tudi želje kluba.

Žvižej pred vrati

Ta je sicer v Gorenje poslal do zdaj prvo levo krilo Matica Verdineka, zato pa se s prestopom v Maribor zelo resno spogleduje Luka Žvižej. Potrjena okrepitev je levičar Andris Celminš, po naših informacijah bosta v vijoličastem dresu igrala tudi en nekdanji in en aktualni mladinski reprezentant - Žan Šol in Rok Cvetko. Kot smo izvedeli, bo namesto Urha Kastelica v gol stopil eden najboljših vratarjev hrvaškega prvenstva, 25-letni Marin Đurica.

Ob Andražu Keteju, njegovemu soimenjaku Velkavrhu, Tadeju Soku, Gregorju Čudiču in drugih se zdi pogled na mariborsko ekipo zelo obetaven.

Se bo Klemen Cehte vrnil v Slovenijo? Nazadnje je tu igral v Gorenju v sezoni 2013/14. | Foto: Vid Ponikvar Se bo Klemen Cehte vrnil v Slovenijo? Nazadnje je tu igral v Gorenju v sezoni 2013/14. Foto: Vid Ponikvar

Strelski adut Klemen Cehte?

Že nekaj časa se je šušljalo, Delo pa je objavilo, da je mariborsko ponudbo dobil tudi Klemen Cehte. Nekdanji reprezentant, ki so mu zadetki z razdalje največja odlika, je zadnje tri sezone odigral v Dubaju, zdaj pa si želi nazaj v domovino.

Vse našteto še ni uradno, a če bi imel Šibila na voljo takšno ekipo, ki bi ji za nameček služilo zdravje, bi se lahko vmešal tudi v boj za naslov prvaka.

Še posebej ob pomembni prednosti: Maribor bo nastopil le v domačih tekmovanjih, medtem ko bosta liga prvakov in liga Seha pri Celju in Gorenju lahko zahtevali svojo dajatev. Če dodamo z Veselinom Vujovićem narasle ambicije Kopra, se očitno obeta sezona, zanimiva kot že dolgo ne.

Ne spreglejte