Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
22. 6. 2017,
21.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Marko Šibila Maribor Branik Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 22. 6. 2017, 21.58

6 let, 6 mesecev

Rokometni prestopi

Marko Šibila spet v Mariboru, Krim pripeljal Grkinjo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
marko sibila maribor arhiv | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Mariborski rokometni klub ima novega trenerja. To je stari znanec Marko Šibila, ki se v klub vrača po treh letih.

Sebastjan Sovič v prihodnji sezoni ne bo več vodil rokometašev Maribora. Nasledil ga bo Marko Šibila, ki je na klopi vijoličastih sedel že med letoma 2010 in 2014. Po navedbah kluba, ki je sicer Soviču hvaležen, so bili glavni vzrok za menjavo rezultati. Mariborčani so osvojili sedmo mesto v državnem prvenstvu, prebili pa so se do finala pokala. 

"V vodstvu RK Maribor Branik so izrazili željo po vnovičnem sodelovanju in zaradi enakih pogledov, kako naj bi celotna zadeva potekala v prihodnje, smo zelo hitro našli skupni jezik. Veselim se ponovnega dela v tako zdravi sredini, večji del moštva predstavljajo mladi igralci, za katere sem slišal, da so zelo zagnani. Prepričan sem, da bomo ustvarili dobre rezultate, vse pa je seveda povezano z vloženo energijo in kakovostnim delom ter pripravljenostjo in visoko moralo vseh, ki so kakorkoli povezani z delom v klubu," je dejal Šibila.

"Prva medalja v državnem prvenstvu, bron v sezoni 2013/14, trije četrtfinali v treh različnih evropskih pokalih in skupinski del Pokala Evropske rokometne zveze so uspehi, ki jih je z mariborskih Branikom dosegel Marko Šibila," se Maribor nadeja, da se bo zgodovina ponovila.

Grkinja v Krimu

Leta 1993 rojena grška reprezentantka Lamprini Tsakalou je nova članica Krima Mercatorja. Pogodbo je podpisala za dve sezoni. Zadnjih sedem let je ta zunanja igralka nastopala za zasedbo O.F.N. Ionias, grškega prvaka.

"Lamprini sem opazil že pred tremi leti, ko smo z reprezentanco nastopili v predkvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Prihaja iz grške lige, a čeprav morda ne spada med najbolj znane igralke, nam bo v prihodnosti prišla še kako prav. Ima znanja in sposobnosti, ki jih bo zagotovo znala izkoristiti," je ob podpisu za klubsko spletno stran dejal trener Uroš Bregar.

Njegova nekdanja igralka Mirjeta Bajramovska, ki je bila članica Krima v zadnjih treh sezonah, pa je odšla k tretji ekipi lanske lige prvakinj, v skopski Vardar. Tamara Georgijev je pred odhodom na Madžarsko, zapletlo pa se je s prihodom desne zunanje Anđele Janjušević, ki je še v zraku.

Iz Pariza v Skopje

V Makedoniji in tudi v Skopju pa bo igral tudi nekdanji mladinski reprezentant Januš Lapajne. Ajdovec, levi in srednji zunanji, ki je bil v zadnjih dveh sezonah član druge ekipe PSG, je z Metalurgom podpisal dveletno pogodbo.

Ne spreglejte