Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 10. 2014,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Šibila Maribor Branik

Sreda, 29. 10. 2014, 14.01

8 let

Marko Šibila ni več trener Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri rokometnem klubu Maribor so se odločili, da sporazumno prekinejo pogodbo z trenerjem Marko Šibilo, ki je klub vodil štiri leta in pol. Njegov naslednik še ni znan.

Oktober je bil za Maribor vroč in boleč, zelo boleč. V le nekaj dnevih je tretji slovenski klub s presenetljivo visokim porazom na povratni tekmi, ki mu ga je zadal švedski Kristianstad, izpadel iz pokala EHF, nato pa se je skorajda šokantno poslovil tudi od slovenskega pokala. Krivec je bil Slovan. Srčna ekipa Boštjana Ficka, za katero fantje igrajo za kikiriki, je pripravila veliko presenečenje, za Mariborčane pa je bil to spodrsljaj. In to velik.

Res je tudi, da so si v prejšnjih sezonah merila zastavili visoko. Predvsem s sezono 2012/13, ko so prišli povsem do roba zaključnega turnirja pokala EHF. Igra ekipe, visoki zmagi v Slovenj Gradcu navkljub, ni prava, ceno pa je plačal trener Marko Šibila, ki mariborsko klop zapušča po štirih letih in pol. Do imenovanja novega trenerja bosta Mariborčane vodila Klemen Luzar in Aleš Anžič.

"Pred vodstvom kluba je bila izjemno težka odločitev, saj je dr. Marko Šibila v štirih letih in pol pustil globok pečat. Še posebej so izstopali uspešni nastopi v evropskem Pokalu EHF, ter uveljavljanje številnih mladih igralcev. S temi uspehi so razumljivo naraščala pričakovanja sponzorjev ter okolja v katerem delujemo in kateremu želimo še naprej ponujati vrhunske športne predstave. V želji, da nekoliko slabši pričetek sezone obrnemo ponovno v pravo smer smo se odločili za menjavo na mestu trenerja. Cilji v letošnji sezoni ostajajo še naprej visoki, z željo, da se vmešamo v borbo za naslov državnega prvaka," so še sporočili iz vodstva Maribora.

V dvorani Tabor domuje eden najbolj urejenih klubov v Sloveniji, zato bi si verjetno marsikateri trener v Sloveniji, ki zaradi dobro znanega stanja reže tenke kose kruha, želel postati doktorjev naslednik. Poleg tega ima Maribor obetavno zasedbo, ki je gotovo sposobna boljših iger, kot jih je kazala prenovljena ekipa z nekaterimi rekonvalescenti. Če sledimo govoricam, naj bi bila kandidata tudi Boris Denič in Slavko Ivezič. Prostih pa je še kar nekaj preostalih trenerjev.

Ne spreglejte