Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2013,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Branik Göppingen

Nedelja, 28. 4. 2013, 11.09

8 let

Maribor proti Proštu gol/3 sekunde od senzacije: Zaslužili bi si F4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kakšna končnica, kakšna tekma in kakšna evropska sezona je za rokometaši Maribora! 31:30 so sicer klonili v Göppingenu, za mišjo dlako zgrešili "final four", a dokazali, da ni nič nemogoče.

Mariborski rokometaši, ki so šokirali že z neodločenim izidom na prvi četrtfinalni tekmi proti Göppingenu, so držali obljubo in tudi na povratni tekmi v Nemčiji na igrišču pustili srce. Do francoskega Nantesa, ki bo 18. in 19. maja gostil zaključni turnir četverice jim je namreč zmanjkal gol. Sanje jim je tri sekunde pred koncem razblinil Momir Rnić. Če najboljši posameznik v ekipi Göppingena, na obeh tekmah skupaj je zabil kar 21 golov, ne bi zadel, bi vstopnice za zaključek pokala EHF prejeli Štajerci. "Menim, da smo si napredovanje na zaključni turnir četverice zaslužili. To bi bil za nas izjemen uspeh. Igrali smo zelo dobro in naredili do tistega usodnega strela z devetih metrov tri sekunde pred koncem naredili prav vse. Fantom moram čestitati za borbenost, od sebe so dali vse. Še več, to kar smo pokazali celo presega maksimum. Posledično smo prišli v situacijo, da smo se za napredovanje borili vse do konca," je iz Nemčije sporočil trener "vijoličastih" Marko Šibila in poudaril, da je zaradi tistega usodnega gola vsem zelo žal.

"Z doseženim smo vsekakor zadovoljni, vendar ko si tako blizu uspeha, si gotovo nekoliko razočaran. Razočarani smo, ker smo si res z vsemi močmi prizadevali, da pridemo do napredovanja. Na koncu so zmanjkali milimetri," je še dodal trener ekipe, ki v letošnji evropski sezoni na devetih domačih tekmah ni doživela niti enega poraza. Kisle volje je po porazu bil tudi kapetan "Čestitam Göppingenu, čeprav menim, da smo si zmago zaslužili mi. Dobro smo se borili, nasprotnik pa je na koncu imel več sreče," je dejal Simon, starejši izmed bratov Razgor.

Ne spreglejte