Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2018,
21.53

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

liga Seha Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Nedelja, 18. 3. 2018, 21.53

6 let, 1 mesec

Liga SEHA, 18. krog

Celjani s porazom na zaključni turnir, Velenjčani se poslavljajo z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem krogu regionalne lige Seha v gosteh izgubili proti makedonskemu Metalurgu iz Skopja s 26:28 (13:17), a so si že pred časom zagotovili nastop na zaključnem turnirju. Velenjčani pa so za konec sezone v ligi Seha premagali slovaški Tatran iz Prešova s 27:25 (17:13).

Rokometaši iz Celja so vse dvome o preboju na zaključni turnir regionalne lige Seha, ki bo med 13. in 15. aprilom v Skopju, razrešili že pred časom. Že pred zadnjo tekmo v ligaškem delu je bilo jasno, da jih na sklepnem turnirju v polfinalu čakajo tradicionalni tekmeci iz Zagreba (drugi polfinalni par je Vardar Skopje - Meškov Brest), tako da so današnjo tekmo v makedonski prestolnici začeli brez tekmovalnega pritiska in doživeli peti poraz.

Izbranci Branka Tamšeta so v rednem delu regionalnega tekmovanja končali na tretjem mestu z enajstimi zmagami in še dvema neodločenima izidoma. Na današnjem "formalnem" obračunu v Skopju so - navkljub nekaterim manjkajočim nosilcem igre - imeli vse do same končnice možnost iztržiti neodločen izid. V zadnji minuti so pri zaostanku 26:27 zapravili (pol)nasprotni napad za izenačenje, kar je kaznoval Vanja Ilić in postavil končni izid na tekmi.

V celjski ekipi so bili najbolj učinkoviti Gal Marguč, Domen Makuc in Daniel Dušebajev, ki so dosegli po pet golov.

Velenjčani se poslavljajo z zmago

Velenjski rokometaši so se z zmago poslovili od regionalnega tekmovanja. Na osemnajstih odigranih tekmah so dosegli devet zmag, trikrat igrali neodločeno in doživeli šest porazov, kar je na koncu zadostovalo za končno peto mesto v desetčlanski ligi najboljših ekip iz Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Slovaške, Srbije in Belorusije.

"Ose" so bile od prve do zadnje minute gospodarji domačega igrišča, vseskozi so imele pod nadzorom slovaške prvake iz Prešova. Največjo prevlado so imele v začetku drugega polčasa, ko so povedle za sedem golov (21:14), lepo zalogo pa brez stresnih trenutkov zadržale do konca dvoboja.

V velenjski ekipi, ki se bo odslej povsem posvetila tekmam v končnici državnega prvenstva in pokalnem tekmovanju, sta bila najbolj učinkovita Niko Medved z devetimi in Nejc Cehte s petimi goli.

Metalurg Skopje : Celje Pivovarna Laško 28:26 (17:13)

Dvorana Boris Trajkovski, sodnika: Nikolić in Stojković (oba Srbija).

Metalurg Skopje: Tomovski, Danilovski, Madjovski, Jaganjac 5, Tokić 4, Vasilvski, Silegov, Tomovski, Tankoski, Serafimov, Kuzmanovski 6 (1), Ilić 5, Velkovski 3, Peševski 4, Arsenovski 1.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Dobaj, Vujović 1, Jurečič, Zakošek, Malus, Razgor 3, Suholežnik 3, Marguč 5 (1), Grošelj 2 (2), Žabič, Makuc 5, Dušebajev 5, Mačkovšek, Mlakar 2.

Sedemmetrovke: Metalurg Skopje 2 (1), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
Izključitve: Metalurg Skopje 4, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
Rdeči karton: /.

 

Gorenje Velenje : Tatran Prešov 27:25 (17:13)

Rdeča dvorana, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 5, Medved 9 (4), Haseljić 1, Ovniček 3, Grebenc, Stojnić, Grmšek, Toskić 3, Drobež, Potočnik, Golčar 2, Verdinek 3, Kleč, Pejović 1.

Tatran Prešov: Cvitković, Čuprina, Rabek 1, Hrstka 5 (3), Lapajne, Krok, Urban 5, Pekar, Čip 4, Vučko 4, Abramović, Butorac 5, Čarapkin, Babić 1.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (4), Tatran Prešov 4 (3).

Izključitve: Gorenje Velenje 8, Tatran Prešov 4 minute.

Rdeči karton: /.

Lestvica lige Seha  

Ne spreglejte