Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2023,
22.47

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Rokometna liga prvakov

Četrtek, 30. 3. 2023, 22.47

1 leto

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, BOJI ZA ČETRTFINALE (POVRATNE TEKME)

Znani četrtfinalisti, med njimi tudi Zarabčev Kiel, Margučev Veszprem, Cehtetov Gudme ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Gašper Marguč | Gašper Marguč z Veszpremom ne bi smel imeti zahtevnega dela. | Foto Guliverimage

Gašper Marguč z Veszpremom ne bi smel imeti zahtevnega dela.

Foto: Guliverimage

Znani so vsi udeleženci četrtfinala rokometne lige prvakov. Kiel, Wisla Plock, Veszprem in GOG Gudme so se uspešno prebili skozi kvalifikacije, neposredno po skupinskem delu tekmovanja pa so se med osem najboljših ekip prebili PSG, Barcelona, Kielce in Magdeburg.

Kiel Mihe Zarabca (dosegel je dva gola) je v sredo v povratni tekmi kvalifikacij za četrtfinale doma branil visoko prednost proti Dinamu iz Bukarešte, pa izgubil za en sam gol. Nantes Roka Ovnička (en gol) pa se je na prvi tekmi z Wislo Plock razšel z remijem, v sredo pa za gol izgubil šele po izvajanju sedemmetrovk in se poslovil od lige prvakov. V četrtek je Veszprem tudi s pomočjo sedmih zadetkov Gašperja Marguča z 38:33 premagala in izločila Pick Szeged. Margučevi so zmagali že na prvi tekmi s 36:23, danes pa je tako z evropsko sezono končala Szegedova močna slovenska zasedba Borut Mačkovšek, Mario Šoštarič, Dean Bombač in Matej Gaber. Noben od omenjenih slovenskih legionarjev se na povratni tekmi nio vpisal med strelce.

GOG Gudme Nejca Cehteta je proti Aalborgu nadoknadil dva gola zaostanka s prve tekme. Danes je zmagal z 32:24 in se veselil napredovanja. Slovenec se ni vpisal med strelce.

Četrtfinale so si že po skupinskem delu tekmovanja neposredno zagotovili PSG, Barcelona (Blaž Janc, Domen Makuc), Kielce in Magdeburg (Marko Bezjak).

Od najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini pa so se po skupinskem delu poslovili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Slovenska ekipa iz mesta ob Savinji je na štirinajstih odigranih tekmah tekmah premagala Kiel, Nantes in Elverum, proti španski Barceloni, Kielcu, Alborgu in Picku Szegedu je doživela dva, proti Kielu, Nantesu in Elverumu pa po poraz.

Liga prvakov, povratne tekme za četrtfinale:

Sreda, 29. marec:

Četrtek, 30. marec

 

Ne spreglejte