Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
23. 2. 2014,
6.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Flensburg liga prvakov Ivan Vajdl

Nedelja, 23. 2. 2014, 6.50

4 leta, 7 mesecev

Liga prvakov ponuja več, kot si je Gorenje želelo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši Gorenja, ki so izgubili zadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakov s Flensburgom, so si vseeno že zagotovili osmino finala. Realno pa celo tretje mesto, če Hamburg premaga Aalborg.

"Mogoče smo bili še preveč pod vtisom tekme v Aalborgu, kjer smo si zagotovili osmino finala lige prvakov. V prvem polčasu smo naredili preveč tehničnih napak, kar 11. V drugem polčasu je steklo v napadu, približali smo se, kaj več pa ni bilo mogoče. Flensburg je klub poškodbam izjemo močna ekipa. Veseli smo, da smo izpolnili cilj," je bil trener Gorenja Ivan Vajdl po porazu proti nemškemu Flensburgu (23:28) bolj zadovoljen kot nejevoljen.

Bundesligaš je bil pač izrazit favorit, velenjski trener pa je občutil tudi vpliv bremena, ki so se ga njegovi igralci znebili prejšnji teden in bili zato nekoliko psihološko izpraznjeni, kar je poudaril tudi kapetan Niko Medved.

"Psihološki in fizični vrhunec sezone smo doživeli na Danskem. V prvem polčasu smo predvsem v napadu po nepotrebnem izgubljali žoge. Bilo je manj zbranosti in bojevitosti kot proti Aalborgu. V drugem polčasu se je Flensburg sprostil, mi smo se priključili, za preobrat pa je zmanjkalo malo zbranosti in moči. Če bi kdo pred sezono dejal, naj podpišemo vodilno mesto v prvenstvu in tretje mesto v skupini lige prvakov, bi se vsi strinjali. Lahko smo zadovoljni z doseženim," je povedal velenjski levokrilni rokometaš.

Trener Flensburga Ljubomir Vranješ je tekmo vzel kot pripravo na pomembno pokalno preizkušnjo: "Zadovoljen sem, ker smo zmagali, čeprav tekma za nas ni bila tako pomembna. Pokazali smo disciplino, spoštovanje. Velenje ima dobro ekipo, kar se je pokazalo na gostovanju pri Aalborgu. Pred pomembno pokalno tekmo nisem želel 'hraniti' naših igralcev. Vseeno so nastopili nekateri igralci, ki sicer ne igrajo toliko."

Tekmeca v osmini finala bodo Velenjčani dobili na torkovem žrebu. Tretje mesto v skupini pa je vsekakor več, kot so pomlajeni in spremenjeni prvaki pričakovali in si želeli pred sezono.

Ne spreglejte