Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 11. 2019,
20.58

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

liga prvakov rokomet Celje Pivovarna Laško Veselin Vujović Tomaž Ocvirk

Nedelja, 10. 11. 2019, 20.58

4 leta, 5 mesecev

LIGA PRVAKOV, 7. KROG

Celjani prek Zagreba do druge, izjemno pomembne zmage v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov | Celjani so dobili izjemno pomemben obračun z Zagrebom. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so dobili izjemno pomemben obračun z Zagrebom.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Zlatorogu dobili izjemno pomembno tekmo v boju za napredovanje v ligi prvakov. Varovanci Tomaža Ocvirka so premagali zasedbo Zagreba, ki jo vodi slovenski selektor Veselin Vujović. Ta je neposreden tekmec slovenskih prvakov v boju za drugi del lige prvakov. V soboto so bili strelsko razpoloženi trije slovenski legionarji, Staš Skube je remiziral z Blažem Jancem, oba sta dosegla sedem zadetkov, Dragan Gajić pa je ob zmagi osemkrat zabil.

Celjani so prišli do druge zmage v tej sezoni lige prvakov. Hrvat Josip Šarac je bil s šestimi goli najboljši strelec Celja, petkrat je zadel Domen Novak, štirikrat Matic Grošelj. Najboljši strelec Zagreba je bil Damir Bičanić, zabil je šest golov, slovenska legionarja pri hrvaških prvakih, Gašper Hrastnik in Aleks Vlah, sta prispevala vsak po en gol, Darko Stojnić je garal v obrambi in bil za dve minuti izključen.  

Fotoutrinki s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 49

Jure Dolenec je prispeval tri gole k zmagi Barcelone nad Aalborgom, Pick Szeged je porazil Elverum, tudi s pomočjo treh golov Maria Šoštariča, dveh Mateja Gabra in enega Deana Bombača. Le Nik Henigman je ostal brez. Kiel je bil doma za gol prekratek proti Portu, Miha Zarabec se tokrat ni vpisal med strelce, prav tako tudi Grega Ocvirk (njegov Kristianstad je remiziral z Gudmejem) in Žiga Mlakar (njegova Wisla je bila doma boljša od Čehovskih medvedov) ne, Igor Žabič pa je za Wislo zadel enkrat.

Skube strelsko izjemno razpoložen

V skupini B je drugi Vardar v soboto remiziral s Kielcami (28:28), Staš Skube je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen rokometaš evropskih prvakov, Domen Sikošek Pelko je zanje dosegel dva zadetka. Tudi pri Poljakih je bil prvo ime Slovenec, Blaž Janc je ob remiju sedemkrat zatresel mrežo nasprotnika.

Slovenski Veszprem je za četrto zmago s 37:30 premagal Meškov Brest, z osmimi zadetki se je ob zmagi izkazal Dragan Gajić, medtem ko se Blaž Blagotinšek, Borut Mačkovšek in Gašper Marguč niso vpisali med strelce. Na drugi strani je Jaka Malus ob porazu zadel štirikrat, Simon Razgor pa dvakrat. Na prvem mestu skupine je Kiel.

Dragan Gajić je Veszpremu do zanesljive zmage pomagal z osmimi zadetki. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dragan Gajić je Veszpremu do zanesljive zmage pomagal z osmimi zadetki. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prešov odščipnil točko vodilnim

Vodilno moštvo skupine C Bidasoa je remiziralo s Prešovom (27:27), v dresu katerega je Januš Lapajne dosegel en zadetek, Nino Grzentič pa se ni vpisal med strelce. Sporting Lizbona, za katerega je branil Aljoša Čudić, je za deset zadetkov premagal Eurofarm Rabotnik.

Vodilna do zmage že v sredo

Za uvod v sedmi krog so rokometaši vodilnega moštva skupine D Dinama Bukarešte s 27:26 ugnali Kadetten Nika Tominca, ki se je enkrat vpisal med strelce. Vodilna ekipa skupine A PSG pa je prav tako za gol ugnal Flensburg.

Liga prvakov, 7. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

Vlado Matanović
Sportal Derbi Velenjčanom, Dobova štela do 40
Ne spreglejte