Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2019,
18.27

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov rokomet

Nedelja, 13. 10. 2019, 18.27

4 leta, 6 mesecev

LIGA PRVAKOV, 4. KROG

Visok poraz Celjanov v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

CPL : PSG liga prvakov | Klemen Ferlin je za Celjane opravil odlično delo. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Klemen Ferlin je za Celjane opravil odlično delo.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Po krajšem premoru se je ta konec tedna nadaljevala tudi rokometna liga prvakov. Slovenski prvaki Celje Pivovarna Laško so danes izgubili na gostovanju pri francoskem PSG-ju (27:18), ki po štirih krogih še ni oddal točke, Celjani pa ostajajo brez uspeha. Na delu so tudi številni slovenski legionarji.

Slovenski prvak je na današnji tekmi v Parizu po enakovrednem prvem polčasu v drugem močno popustil in doživel četrti poraz v tej sezoni. Na domačih tleh sta bila od njega boljša nemški Flensburg in danski Aalborg, v gosteh pa Barcelona in PSG. Prva polovica tekme je minila v izenačeni, a ne preveč kakovostni predstavi. Celjani – zavoljo poškodbe gležnja je manjkal Josip Šarac, v tej sezoni bržkone prva violina slovenskih prvakov – in Parižani so delali prav začetniške napake, po dvanajstih minutah igre je bil izid le 2:2.

Izbranci celjskega stratega Tomaža Ocvirka so do 34. minute bili povsem enakovredni zvezdnikom na nasprotni strani igrišča. Po najmanjšemu možnemu zaostanku 13:14 pa se jim je povsem ustavilo. Obramba ni bila več na visoki ravni, šepala je tudi igra v napadu, velikanske preglavice pa jim je povzročal francoski reprezentančni vratar Vincent Gerard, ki je dobesedno zaklenil svoja vrata.

Mladi Diogo Silva je dosegel tri zadetke. | Foto: Anže Petkovšek/Sportida Mladi Diogo Silva je dosegel tri zadetke. Foto: Anže Petkovšek/Sportida

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najučinkovitejši Jan Grebenc s petimi goli, Diogo Silva in Patrik Leben sta dosegla po tri zadetke.

Kaj so povedali po tekmi?

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja do nasprotnika, kar se nam je poznalo predvsem v igri v napadu. Bili smo premalo odločni, premalo poizkušali od daleč, kljub temu pa smo zaključek prvega dela odigrali odlično. Takšen je bil tudi začetek drugega, ko smo izenačili, nato pa razbranili njihovega vratarja. Prihajali smo do čistih priložnosti, torej dobro igrali, a pokopala nas je slaba realizacija. Tako nismo izkoristili odličnega Klemena Ferlina, igrali smo na zelo visoki ravni, končna razlika pa je zgolj posledica slabe realizacije v napadu."

 "Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja do nasprotnika, kar se nam je poznalo predvsem v igri v napadu," je prepričan Ocvirk. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida "Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja do nasprotnika, kar se nam je poznalo predvsem v igri v napadu," je prepričan Ocvirk. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Jan Grebenc, igralec Celja Pivovarne Laško: "V tekmo smo vstopili z malce preveč spoštovanja do tekmeca. A potem smo po nekaj minutah videli, da lahko igramo z njimi in v prvem delu bili zelo solidni. V nadaljevanju se nismo držali dogovorov, predvsem v obrambi. Rezultat ne kaže pravega obraza te tekme, kaže pa dejstvo, da smo zgrešili veliko preveč čistih strelov in priložnosti, kar moramo popraviti. Delamo dobro, verjeti moramo vase, vse to se nam bo povrnilo na igrišču."

Zmagi Slovencev na Madžarskem

"Slovenski" Veszprem je danes visoko odpravil Porto. Dragan Gajić se je ustavil pri petih zadetkih, Blaž Blagotinšek je za Madžare dosegel 3, Gašper Marguč je v statistiko vpisal en gol, Borut Mačkovšek pa ni igral. Žiga Mlakar je ob porazu Wisle dosegel en zadetek, Igor Žabič se ni vpisal med strelce. Dean Bombač je ob novi zmagi Szegeda dosegel tri gole, Mario Šoštarič je bil uspešen enkrat, Matej Gaber je tekmo končal brez gola, Nik Henigman pa ni dobil priložnosti za igro.

Zarabcu obračun s Skubetom

V soboto je Kiel Mihe Zarabca, ki je dosegel tri zadetke, razbil evropske prvake Vardar (20:31), za katere se Staš Skube in Domen Sikošek Pelko nista vpisala med strelce. Vardar je v prvih 23 minutah dosegel le dva gola. 

Blaž Janc je bil s sedmimi zadetki prvi strelec Kielc, kjer vlogo pomočnika trenerja opravlja Uroš Zorman, proti Montepellierju, a to ni bilo dovolj za uspeh. Tatran Prešov z Janušem Lapajnetom (brez zadetka) in Ninom Grzentićem (4 goli) je izgubil proti Sävehofu. Meškov Brest je s 33:31 ugnal Zaporožje. Jaka Malus je bil s petimi zadetki drugi strelec Meškova, Simon Razgor se je v strelsko statistiko vpisal enkrat. Aljoša Čudič je branil za Sporting, ki je remiziral proti Bidsoa Irunu, Matevža Skoka pa ni branil za klub iz Lizbone. Jure Dolenec je ob visoki zmagi Barcelone nad Elverumom prispeval zadetek.

Blaž Janc je bil prvi strelec Kielc. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Blaž Janc je bil prvi strelec Kielc. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zagreb je pod vodstvom slovenskega selektorja Veselina Vujovića v sredo gostoval pri Flensburgu in izgubil še četrto tekmo v najelitnejšem evropskem tekmovanju (20:17). Zagreb tako po štirih krogih ostaja brez točk. Gašper Hrastnik in Aleks Vlah sta za Zagreb dosegla po en zadetek, Darko Stojnić se ni vpisal med strelce, Aleksander Špende pa ni dobil priložnosti za igro.

V četrtek sta se v skupini D z remijem razšla Kristianstad in Kadetten Schaffhausen, za katerega je Nik Tominec dosegel dva gola.

Liga prvakov, 4. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani na derbiju razbili Gorenje, Trimo do tretje zmage
Celje Aalborg
Sportal Nova ničla Celjanov

 

Ne spreglejte