Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
21.04

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Liga NLB

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 21.04

3 leta, 11 mesecev

Liga NLB se širi na 14 ekip

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
rokomet žoga zoga splosna | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V ponedeljek popoldne so predstavniki klubov s potrebno dvotretjinsko večino izglasovali sklep, s katerim se bo v prihodnjih dveh sezonah elitno slovensko klubsko tekmovanje razširilo na 14 sodelujočih moštev.

Obenem so se klubi Lige NLB zavezali, da bodo skupaj z drugimi ligami pod okriljem Rokometne zveze Slovenije in njenim vodstvom najpozneje pred koncem sezone 2020/21 pripravili strategijo tekmovalnega sistema moških ligaških tekmovanj ter uskladili časovnico izvedbe.

V sezoni 2020/21 bo tako v Ligi NLB nastopala ista dvanajsterica klubov kot v zadnji sezoni (RK Celje Pivovarna Laško, RD Ribnica, RK Trimo Trebnje, RK Gorenje Velenje, MRD Dobova, RK Jeruzalem Ormož, MRK Krka, RD Koper, RK Slovenj Gradec 2011, RD Urbanscape Loka, RK Maribor Branik, RD Butan plin Izola), pridružili pa se jim bosta še najboljši ekipi zadnje sezone državne rokometne lige 1. B. To sta postali ekipi RD LL Grosist Slovan in MRK Ljubljana.

"Vesel sem, da smo s klubi sprejeli sklep, ki vsem udeležencem zadnje sezone lige NLB prinaša razplet v športnem duhu. Pri razpravah smo se ozrli tudi na usmeritve in sklepe iz drugih rokometno razvitih držav. Razprava je bila dolga, na mizi smo imeli različna mnenja. Na koncu je poleg potrditve spremenjenega tekmovalnega sistema zelo pomembno tudi to, da se vsi klubi zavedajo pomembnosti in so se zavezali k temu, da pomagajo sooblikovati dolgoročno strategijo tekmovalnega sistema moških ligaških tekmovanj, ki bo pisala prihodnost slovenskega rokometa," je dejal Sebastjan Grgeta, predsednik združenja lige NLB.

Preberite še:

Celje Gorenje superpokal
Sportal V osje gnezdo prihaja nekdanji izbranec Jovičića
Deja Ivanović
Sportal Neznank še ogromno, za zdaj lahko le ugibajo
Branko Tamše
Sportal Zagrebu vrgel rokavico: Z mano bi bili v igri za napredovanje
Ne spreglejte