Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2023,
20.55

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

RK Krka RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje Liga NLB

Sobota, 15. 4. 2023, 20.55

1 leto

LIGA NLB, 22. KROG

Zormanovi dobili lokalni derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
RK Trimo Trebnje, Uroš Zorman | Foto Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Osrednja tekma 22. kroga prve slovenske rokometne lige med drugouvrščenimi Trebanjci in četrtouvrščenimi Novomeščani se je v dolenjski prestolnici končala z zmago izbrancev gostujočega trenerja Uroša Zormana (32:28). Vodilni Celjani so Ivančno Gorico premagali s 37:27. Zdaj tretjeuvrščeno Gorenje Velenje tekmo tega kroga s Slovanom igra šele šestega maja.

Rokometaši trebanjskega Trima so v 22. krogu lige NLB v gosteh premagali Krko z 32:28. Lokalni obračun so bolje pričeli Novomeščani in po golu Uroša Knavsa v 13. minuti povedli z 10:6. Favorizirani gosti so po uvodni zadregi v nadaljevanju prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 21. minuti so izenačili na 12:12, dve minuti kasneje pa sta Staš Slatinek Jovičić in David Didovič goste popeljala v vodstvo s 14:12. Trebanjci so tudi v zadnjem delu prvega polčasa igrali zbrano in učinkovito, po golu Krešimirja Krešića pa je njihova prednost v 28. minuti narasla na +3 (17:14).

V prvi polovici drugega polčasa se je v Marofu prašilo na vse strani. Novomeščani so po golu Vojislava Vukića v 38. minuti ujeli Trebanjce in izenačili na 19:19. Do 46. minute je bila tekma povsem odprta, nato pa so Zormanovi varovanci pri vodstvu 23:22 naredili delni izid 3:0 in tri minute kasneje povedli za štiri gole (26:22). V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali visoko raven igre v obrambi in napadu ter bojevite gostitelje imeli pod nadzorom. V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Slatinek Jovičić s sedmimi in Gašper Horvat s petimi goli, v novomeški pa Uroš Knavs z enajstimi in Jernej Avsec s petimi zadetki.

Liga NLB, 22. krog

Sreda, 12. april:

Petek, 14. april:

Sobota, 15. april:

Lestvica:

Ne spreglejte