Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2013,
20.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrea Lekić Dragana Cvijić

Torek, 22. 10. 2013, 20.00

3 leta, 3 mesece

Lekićeva se vrača v Slovenijo, Cvijićeva (verjetno) ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo se bosta v Tivoliju v kvalifikacijah za EP pomerili Slovenija in Srbija. Pri zadnji pomembno vlogo igra Andrea Lekić, ki je pri Krimu osvojila srca navijačev. Dragana Cvijić je poškodovana.

Rokometašice Srbije so v zadnjem času vajene igrati predvsem pred domačimi navijači. Leta 2012 je bilo namreč v Srbiji odigrano evropsko prvenstvo, čez dobrih šest tednov pa bo gostila še svetovno prvenstvo. Po vsej verjetnosti se srbske rokometašice vedno bolj ozirajo proti prihajajočemu tekmovanju, vendar pa so v tem trenutku osredotočene predvsem na kvalifikacije za bližajoče evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na sporedu na Hrvaškem in Madžarskem. V sredo začenjajo izbranke Saše Boškovića kvalifikacije doma proti Švici, v nedeljo pa jih čaka gostovanje v Sloveniji.

''Kot vedno bomo imele tudi tokrat le en cilj. Zmagati na obeh tekmah,'' je odločna Andrea Lekić, nekdanja rokometašica Krima, ki si je v Sloveniji s svojimi nastopi prislužila podporo marsikaterega navijača. V nedeljo je ti sicer ne bodo podpirali, saj bo igrala v dresu Srbije. Za to pa ne bo igrala še ena nekdanja krimovka, krožna napadalka Dragana Cvijić zaradi poškodbe morda v nedeljo še ne bo mogla na igrišče, v sredo proti Švici zagotovo še ne bo igrala. Za obe tekmi je vprašljiva udeležba vratarke Katarine Tomašević. Lekićeva, ki igra za makedonski Vardar, pa se je ozrla tudi proti svetovnemu prvenstvu: ''Zavedamo se, da je za pripravo na svetovno prvenstvo še zelo malo časa, zato bosta prav kvalifikacijski tekmi prišli še kako prav za uigravanje za tekmovanje, ki ga bomo imele pred domačimi navijači.''

Selektor Bošković je na novinarski konferenci dejal, da bo treba biti še kako pozoren na Slovenijo, od katere pričakuje, da bo pred domačimi navijači zelo nevarna. Hkrati je dodal, da so Srbkinje favoritinje na tekmi proti Švici.

Ne spreglejte