Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
25. 2. 2016,
16.37

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andrea Lekić

Četrtek, 25. 2. 2016, 16.37

4 leta, 5 mesecev

Krim potrdil resne pogovore z Andreo Lekić

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rokometašice Krima bodo v soboto na Kodeljevem igrale povratno tekmo četrtfinala pokala pokalnih zmagovalcev z norveškim Kristiansadom. Lovijo dva gola minusa. Hkrati sestavljajo ekipo za prihodnost.

"Že nekaj časa se zelo resno dogovarjamo z Andreo Lekić, a sta tudi CSM Bukarešta in Vardar zelo zainteresirana zanjo. Vsekakor še ni rekla zadnje besede, stvar se je nekoliko zavlekla. Prav tako smo si zelo želeli Barbaro Lazović, a se je odločila, da ostane še eno leto v Vardarju. Intenzivno iščemo tri kakovostne zunanje igralke, če se le da, eno levičarko," je članica izvršilnega odbora Krima Deja Ivanović potrdila govorice in zapise, ki so se pojavljali že nekaj časa.

Kaj bi obe imeni – Lekićeva je srednja zunanja, najboljša rokometašica na svetu leta 2013, Lazovićeva pa desna zunanja in steber slovenske reprezentanc – pomenili za Krim, ni treba posebej pojasnjevati. Gre za vrhunski igralki, ki sta v klubu pustili izjemno globok pečat. Za obe je bil Krim odskočna deska v svet in na rokometno sceno najvišje ravni.

Da bi zadevale tudi levičarke

A to so srednjeročne te(k)me. Kratkoročno je najpomembnejša tekma z norveškim Viperosm, ki bo v soboto ob 17. uri na Kodeljevem. Na gostovanju je Krim izgubil s 26:28.

"Z Norveškega smo se vrnili z mešanimi občutki. Vodili in zaostajali smo za šest golov, nato smo se vrnili z ugodnim zaostankom dveh zadetkov. Želimo si čim dlje zdržati v dobrem ritmu, igrati čim bolj zbrano. Verjamem, da se bomo na koncu veselili," je optimist trener Uroš Bregar, ki si želi obremenjenost napada enakomerneje prenesti z leve na desno stran, obenem pa ustaviti norveško krožno napadalko.

Miša morda, Sergeja gotovo

Žal je še vedno vprašljiv nastop Miše Marinček. Toliko večja odgovornost bo tako na veteranki Sergeji Stefanišin: "Zadovoljni smo lahko le z rezultatom s prve tekme. Imeli smo možnost za zmago na gostovanju, a nam ni uspelo. Tako v napadu kot obrambi imamo rezerve. Če bomo 60 minut zbrani v obeh elementih, verjamem, da nam lahko uspe."

Ne spreglejte