Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2012,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Metz Sergeja Stefanišin Tone Tiselj

Petek, 17. 2. 2012, 8.14

8 let

Le dve točki ohranjata upanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V drugem delu lige prvakinj je Krim Mercator še brez točk, v soboto se bo na gostovanju v Franciji spopadel z na papirju najslabšo ekipo skupine. Vratarka Sergeja Stefanišin verjame v dve točki.

Slovenske rokometne prvakinje so dvakrat klonile v drugem delu evropske lige prvakinj, prvič doma z Valceo, nato na gostovanju pri Budućnosti. Zadnje upanje za morebiten boj za drugo mesto v skupini daje gostovanje v Franciji. Metz je podobno kot Krim še brez točk.

"Ne glede na dva zaporedna poraza proti Romunkam in Črnogorkam še vedno lahko realno razmišljamo o polfinalu, a potrebno bo začeti zmagovati. Zato v Metzu pride v poštev le zmaga, ki bi nam dala dodatnega elana pred zadnjimi tremi tekmami v skupini. Za uspeh v Franciji bo potrebno prikazati odlično igro in pustiti srce na igrišču," poudarja izkušena vratarka Sergeja Stefanišin, ki bo bržkone dobila nekaj več priložnosti, saj Hrvatica Jelena Grubišić ves teden ni trenirala zaradi poškodbe.

Krim v zgodovini silno uspešen proti Metzu

V soboto ob 16.30 bodo varovanke Toneta Tislja poskušale z borbeno igro v obrambi ustaviti nasprotnice, v napadu pa ponoviti prvi polčas proti Budućnosti.

Metz se bo postavil po robu brez dveh vrhunskih in zelo pomembnih igralk ter francoskih reprezentant - Allison Pineau in Katty Piejos, ki sta na seznamu poškodovanih. To še dodatno povečuje možnosti slovenskih prvakinj na gostovanju v Franciji, poleg tega pa je na njihovi strani tudi statistika dosedanjih medsebojnih tekem, kajti na osmih so Krimove rokometašice zmagale kar šestkrat, od tega tudi na zadnjih treh.

"Mislim, da Metz ni tako kakovostna ekipa, kot sta Valcea in Budućnost, je pa vseeno zelo dobra in lahko premaga vsakogar. Ni pa tako vrhunska, da bi se lahko uvrstila v finale ali se resno borila za naslov prvaka. Toda v kadru imajo kvalitetne posameznice, francoske reprezentantke, organizatorko igre Jekaterino Andrjušino, ki je bila svoj čas ena najboljših igralk sveta. Metz je malce mlajša ekipa, v kateri je dobro vzdušje. Imajo dober ambient v dvorani, niso pa kalibra Valcee in Budućnosti. Verjamem, da bi se na tej tekmi lahko bolje kosali kot na prvih dveh obračunih," verjame v uspeh prvi strokovnjak na klopi Krima Mercatorja.

Tretji krog drugega dela lige prvakinj še lahko ponudi upanje Krimu za morebitno polfinale, a le ob izvrstni predstavi v Franciji. Že v naslednjem krogu bodo v Ljubljani "krimovke" imele priložnost za maščevanje Budućnosti.

Ne spreglejte