Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 5. 2021,
19.23

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

1

Natisni članek

Ljubomir Vranješ Turčija kvalifikacije za evropsko prvenstvo kvalifikacije za EP 2022 slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 2. 5. 2021, 19.23

2 leti, 11 mesecev

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022, 6. KROG

Slovenci za konec kvalifikacij zanesljivo potrdili prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

1

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija, Turčija kvalifikacije za EP | Slovenci so za konec kvalifikacij visoko premagali Turčijo in potrdili prvo mesto. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenci so za konec kvalifikacij visoko premagali Turčijo in potrdili prvo mesto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Spremenjena in pomlajena slovenska moška reprezentanca je na zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022 pričakovano premagala Turčijo in si zagotovila prvo mesto v skupini. Slovenci so slavili z 39:24. Žreb skupin bo 6. maja.

Poročilo s tekme:

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija, Turčija kvalifikacije za EP
Sportal Vranješeva četa se je od uspešnih kvalifikacij poslovila z visoko zmago

Varovanci selektorja Ljubomirja Vranješa so uspešne kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto v Budimpešti, Debrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem, končali z zanesljivo zmago nad Turčijo. Ta je kvalifikacije končala z nič točkami.

Vranješeva pomlajena četa je z izjemo izenačenja (2:2) vodila skoraj vso tekmo in ves čas nadzirala potek srečanja. Na polčas se je odpravila z osmimi zadetki prednosti (19:11), v drugem delu pa prednost še povečala, na koncu je ta znašala 15 golov. Strelsko sta bila najbolj razpoložena Borut Mačkovšek in Gašper Marguč s šestimi zadetki, Vid Poteko jih je dodal pet.

Slovenci bodo tako v začetku prihodnjega leta še 13. igrali na prvenstvu stare celine. Najboljši rezultat so dosegli leta 2004, ko so doma postali podprvaki, lani so bili četrti.

Zadovoljen tudi z igro mlajših "Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo prikazali, prav tako sem zadovoljen z igro mlajših igralcev."  | Foto: Grega Valančič/Sportida "Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo prikazali, prav tako sem zadovoljen z igro mlajših igralcev." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Čestitke našim fantom za osvojeno prvo mesto v skupini in že za prej zagotovljeno mesto na evropskem prvenstvu. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo prikazali, prav tako sem zadovoljen z igro mlajših igralcev. Pokazali smo energijo in borbenost," je po koncu kvalifikacij povedal Vranješ, eden od najbolj izkušenih Mačkovšek pa dodal: "Odigrali smo tako, ko smo se dogovorili pred začetkom tekme. Tekmecev nismo podcenjevali. Z zmago smo osvojili prvo mesto v skupini, kar je izvrstna popotnica na evropsko prvenstvo."

Na EP trije iz slovenske skupine

Na drugem mestu slovenske skupine so po zmagi nad Poljsko končali Nizozemci, ki so podobno kot Slovenci zbrali devet točk, a imeli slabši medsebojni izkupiček. Vozovnico so si kot ena od šestih najboljših tretjeuvrščenih reprezentanc zagotovili tudi Poljaki.

Fotogalerija s tekme Slovenija : Turčija (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Kdo vse na EP?

Poleg obeh gostiteljev sta se na zaključni turnir neposredno prebila tudi Španija in Hrvaška, finalista lanskega evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji.

Prek kvalifikacij so si nastop zagotovili še Slovenija, Nizozemska, Srbija, Francija, Nemčija, Rusija, Češka, Portugalska, Islandija, Norveška, Belorusija, Danska, Severna Makedonija in Švedska, ki so v svojih skupinah osvojili prvo in drugo mesto.

Poleg njih so se na zaključni turnir prebile tudi Avstrija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Poljska, Litva in Ukrajina, torej šest najboljših tretjeuvrščenih izbranih vrst v tem kvalifikacijskem ciklusu.

Vir: STA

Kvalifikacije za EP 2022, 6. krog

Nedelja, 2. maj:
Slovenija : Turčija 39:24 (19:11)
Mačkovšek, Marguč oba po 6, Poteko 5; Pektas, Öztürk, Simsar vsi po 4
Poročilo s tekme

Nizozemska : Poljska 32:30 (17:16)

 

Lestvica

1. Slovenija 6 tekem  9 točk* 
2. Nizozemska 6 – 9*
3. Poljska 6 – 6*
.................................................
4. Turčija 6 – 0

* - na EP

 

Ne spreglejte