Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
16. 8. 2017,
13.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar Deja Ivanović

Sreda, 16. 8. 2017, 13.32

6 let, 6 mesecev

Predstavitev Krimove ekipe za sezono 2017/18

Krim želi med najboljših osem v Evropi in odvreči dolgove #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Osvojitev vseh treh domačih lovorik, preboj v četrtfinale rokometne lige prvakinj in - če bo šlo vse po načrtih in željah - dokončna sanacija kluba je načrt prenovljenega Krima.

"Glede na lani je ekipa mlajša, zato manj prilagajamo treninge. V protinapadih in v napadu smo zelo poletni, imamo dodatno energijo. Glede na to, da se je precej igralk zamenjalo, bomo več časa potrebovali za obrambo. V preteklosti je bila ta naš zaščitni znak. Prizadevali si bomo, da bo še naprej tako. Najprej obramba, nato pa dobro steči v napad. Vesel sem, da smo zadržali nekatere igralke in dodali novo mlado moč," napoveduje Uroš Bregar, ki začenja svojo tretjo sezono - drugo celo - kot glavni trener Krima Mercatorja.

Fotogalerija Matica Klanška Velenja:

Fotogalerija
1 / 22

"V prejšnji sezoni smo bili v ligi prvakinj deveti, tudi jaz kot trener pa si želim, da bi šli stopničko višje. Med 16 klubi je kar nekaj takih, ki povečujejo sredstva, upam, da bomo mi to nadoknadili z delom na igrišču," je še dodal Krimov strateg, ki je lani ekipo iz kvalifikacij popeljal v drugi del lige prvakinj.

Deja Doler Ivanović o ciljih kluba:

Želja Krima je tudi, če le ne bo nenadnih dodatnih preprek, končati sanacijo kluba, ki se je začela leta 2014. Tedaj je bil dolg približno poldrugi milijon evrov. Letošnji proračun je približno enak lanskemu, torek okrog 1,2 milijona evrov. "Ta tekmovalna sezona je nekako tista, ki naj bi nas pripeljala do želene točke, torej do poplačila dolgov, tako da bi v prihodnje lažje zadihali in se razvijali naprej," pravi članica izvrsilnega odbora Deja Doler Ivanović.

Ekipa je sicer precej spremenjena. Novink je sedem. Nekatere od njih pa v klubu niso prvič. Kapetanka ostaja Miša Marinček.

Promet v Stožicah:

Prihodi: Tamara Mavsar (Vardar), Tjaša Stanko (Zagorje), Lamprini Tsakalou (Ionas), Jelena Desporović (Debrecen), Maria Adler (Odense), Sanja Gregorc (vrnitev po porodniškem dopustu), Olga Perederij (Iuventa)

Odhodi: Mirjeta Bajramovska, Tamara Georgijev, Vesna Milanović Litre, Laura Kamdop

Ekipa Krima za sezono 2017/18:

Vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić

Krila: Tamara Mavsar, Polona Barič, Ines Amon, Aneta Benko (Hrv), Alja Koren

Zunanje igralke: Jelena Despotović (Čg), Tjaša Stanko, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie (Bol), Lamprini Tsakalou (Grč), Maria Adler (Šve), Ana Abina

Krožne napadalke: Olga Perederij (Ukr), Sanja Gregorc, Aneja Beganović
Konec tega tedna bo Krim gostil tradicionalni spominski turnir Vinka Kandije. Na Galjevici se bo pomeril s Hypom, Budućnostjo in Podravko. Prva uradna tekma krimovke čaka 9. septembra, in sicer superpokal s Celjankami v Hrpeljah.

Liga prvakinj se začne v dneh med 6. in 8. oktobrom. Ljubljančanke najprej čaka gostovanje v Bukarešti. Nastopile bodo tudi v regionalni ligi, ki bo oblikovana s petimi turnirji, zadnji od njih je zaključni.

 

Ne spreglejte