Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
5. 4. 2017,
14.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Tjaša Stanko Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator ŽRK Zagorje

Sreda, 5. 4. 2017, 14.43

6 let, 6 mesecev

Najbolj nadarjena Slovenka v Ljubljani

Krim je pripeljal še Tjašo Stanko

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
tjaša stanko zagorje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Krimu je vendarle uspelo podpisati z mlado slovensko igralko. Daleč najbolj nadarjena rokometašica na Slovenskem 19-letna Tjaša Stanko, ki je v zadnjih dveh sezonah igrala za Zagorje, je podpisala dveletno pogodbo.

Zanimanje Krima za Tjašo Stanko je dolgoletno, a tudi ona je imela še kakšno drugo ponudbo. Trener Uroš Bregar nanjo računa tako na položaju srednje kot leve zunanje.

"Za Tjašo vsi v slovenskem rokometu vemo, da je izredno perspektivna igralka. V naš klub smo jo želeli pripeljati že pred dobrima dvema letoma. Tedaj se nam želja ni izpolnila, danes pač. Izredno sem vesel, da se je odločila, da se pridruži naši ekipi. Po pogovoru je sklenila, da je Krim Mercator v tem trenutku zanjo najbolj primeren klub, saj veliko poudarka namenjamo napredku mladih igralk. Verjamem, da se bo ob dejstvu, da bo v prihodnji sezoni naša zunanja linija precej mlajša, zlahka vklopila v novo sredino," je dejal Krimov trener za klubsko spletno stran.

Uroš Bregar je dobil mlado, a zelo zanesljivo igralko, uporabno na vseh zunanjih položajih. | Foto: Vid Ponikvar Uroš Bregar je dobil mlado, a zelo zanesljivo igralko, uporabno na vseh zunanjih položajih. Foto: Vid Ponikvar
Srednja zunanja igralka iz Maribora se je z rokometom začela spoznavati v prvem razredu, kasneje pa obenem začela trenirati še atletiko. Med mlajšimi mladinkami je postala državna prvakinja v metu kopja in diska ter suvanju krogle, dobri rezultati pa so jo popeljali tudi do nastopa na olimpijskih igrah mladih leta 2014 v Nandžingu na Kitajskem.

V minuli sezoni je za Zagorje na 18 tekmah dosegla 115 golov, odlične igre pa kaže tudi v tej sezoni, saj je za 15 zmag Zagorjank na 18 obračunih prispevala že 138 golov, kar pomeni, da je druga strelka lige. V slovensko reprezentanco jo je Marta Bon poklicala že pred dvema letoma. Stankova pa je pod Bregarjevim vodstvom med drugim nastopila tudi na decembrskem evropskem prvenstvu na Švedskem.

Pred prihodom nadarjene slovenske rokometašice je Krim v tem tednu v svoje vrste že vrnil nekdanjo kapetanko Tamaro Mavsar, ki v tej sezoni igra pri skopskem Vardarju, pred tem pa sta prav tako dvoletno zvestobo klubu obljubili Črnogorka Jelena Despotović in Ukrajinka Olga Perederij.

Sodelovanje s klubom so v preteklih tednih podaljšali trener Uroš Bregar ter štiri pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren, kapetanka Miša Marinček in Hrvatica Aneta Benko. Iz kluba odhaja Vesna Milanović Litre.
Ne spreglejte