Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
12. 11. 2016,
17.40

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator rokomet liga prvakinj Miša Marinček Ribežl Uroš Bregar Alja Koren

Sobota, 12. 11. 2016, 17.40

3 leta

Po tekmi med Krimom in Esbjergom

Krim v Ljubljani nepremagljiv: napredovanje na obzorju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
krim esbjerg | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometašicam Krima je uspel še en podvig. Na Kodeljevem so dobile še tretjo domačo tekmo v ligi prvakinj. Tokrat je pokleknil danski prvak Esbjerg s 27:22 (13:13). Tretji par točk skoraj gotovo že zagotavlja napredovanje med 12 najboljših evropskih ekip.

Sezona, kakršne ni nihče pričakoval. Ob vstopu vanjo Krim ni bil favorit proti nobenih izmed treh skandinavskih ekip v skupini lige prvakinj. Po petih krogih so v Ljubljani kapitulacijo podpisale vse tri. Tokrat danski prvak Esbjerg s kopico odličnh igralk. Potem ko so v drugem polčasu dobile le devet golov, so na koncu slavile s 27:22 (13:13).


Liza Omoregie je dala osem golov, Alja Koren ob stoodstotnem učinku šest, Miša Marinček je imela 17 obramb. Za Danke, ki so na prvi tekmi zmagale za deset golov, je Laura van der Heijden zabila pet golov.

"Prvih petnajst minut nisem bil zadovoljen z obrambo, v drugem polčasu pa sem po petih minutah videl, da je energija prava, da imamo veliko priložnost premagati veliki Esbjerg. To se je tudi zgodilo. Miša je dvignila raven branjenja, kar nam je zelo pomagalo. Imeli smo nekaj težav v napadu, a 27 golov smo dali, 22 smo jih prejeli, kar kaže na to, da nas krasi obramba, borben duh, dvignejo nas tudi navijači. Moram reči, da sem zelo zadovoljen," je po srečanju dejal trener Uroš Bregar.

Miša Marinček je spet blestela. Imela je 17 obramb. | Foto: Vid Ponikvar Miša Marinček je spet blestela. Imela je 17 obramb. Foto: Vid Ponikvar Napredovanje še ni potrjeno

V običajnih okoliščinah bi bile tri zmage več kot dovolj za napredovanje, a v zelo izenačeni skupini D niso zagotovilo. So pa krimovke blizu najboljši evropski dvanajsterici.

Veliko bo odvisno od tekme med Larvikom in Sävehofom. Vključno s kvalifikacijami je bila to peta evropska tekma na Kodeljevem to sezono, na kateri je Krim slavil.

Hraber začetek

Po znosnem porazu na Švedskem za dva gola je Krim v tekmo krenil pogumno. Danske prvakinje so bile vseskozi korak ali dva zadaj. Ljubljančanke so dvakrat vodile celo za tri gole in imele napad za plus štiri.

A danske prvakinje so potrdile kakovost, Krim pa jim je "pomagal" z izgubljenimi oziroma v roke tekmic podanimi žogami. Nekaj tovrstnih vrzeli v igri je zakrpala Miša Marinček, vseh pa ni mogla.


Oznaka presenečenje tekme pripada Alji Koren, ki je po dolgem času začela v prvi postavi na položaju desne zunanje in imela že v prvem polčasu stoodstotni strel.

Ljubljančanke so imele tokrat odlično podporo. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljančanke so imele tokrat odlično podporo. Foto: Vid Ponikvar Letos še ni bilo več gledalcev

Krimovke, ki jih je spodbujala skoraj polna kodeljevska dvorana, kakšnih 1.400 duš, so z odliko preživele izključitev po odmoru. Gola niso dobile, enega pa so dosegle. Tehtnica se je vse bolj nagibala na njihovo stran. V tretje je šlo rado s skokom na štiri gole prednosti. Ta pa je še kar rasla. Po zaslugi strnjene obrambe, Marinčkove in protinapadov.

Mirjeta Bajramoska je slabih 15 minut pred koncem zadela za 24:17 in takšno prednost tudi obnovila v 51. minuti. Nato so gostje odlično izkoristile izključitev Omoregiejeve, se približale na štiri gole zaostanka, a sta Omoregiejeva in Bajramoska zadevali, ko je bilo (najbolj) treba.

V zadnjem krogu se bo Krim v soboto na gostovanju pomeril z Larvikom.

Krim Mercator : Esbjerg 27:22 (13:13)

Športna dvorana Kodeljevo, gledalcev 1300, sodnici: Antić in Jakovljević (obe Srbija).

Krim Mercator: Marinček (17 obramb - 1 x 7-m), Stefanišin (1 obramba - 1 x 7-m), Pandžić, Georgijev, Jurič, Benko 4 (1), Blažević, Milanović Litre 2, Jeriček 1, Bajramoska 3, Omoregie 8, Koren 6 (1), Barić 2, Kamdop 1, Amon, Zrimšek.

Esbjerg: Sando (10 obramb - 2 x 7-m), Toft 1, Seest, Kviesgaard 1, Zachariassen 3, Van der Heijden 5 (3), Idehn, Alm 4 (1), Karlsson 3 (1), Gonzales, Vestergaard 2, Ingstad 1, Polman 2.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (2), Esbjerg 7 (5).

Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Esbjerg 0.

Ne spreglejte