Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2020,
18.11

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Vid Levc Kenan Pajt RK Gorenje Velenje

Nedelja, 19. 4. 2020, 18.11

4 leta

Kenan Pajt

Otrok velenjskega kluba se je vrnil domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Gorenje Velenje - Ademar Leon | Navijači Gorenja bodo v novi sezoni v dresu velenjskega kluba spremljali tudi povratnika Kenana Pajta. | Foto Grega Valančič/Sportida

Navijači Gorenja bodo v novi sezoni v dresu velenjskega kluba spremljali tudi povratnika Kenana Pajta.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Mladi slovenski rokometaš Kenan Pajt se po dveh sezonah, v katerih je nabiral izkušnje v Slovenj Gradcu, vrača k velenjskemu Gorenju. S svojim matičnim klubom je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. V obratno smer, iz Velenja na Koroško, se odpravlja Vid Levc.

Emir Teletović - Gorenje Velenje
Sportal Po Pajntarju z Velenjem podaljšal še Teletović

Velenjski rokometni klub je svoje vrste okrepil s starim znancem. V Šaleško dolino se vrača 22-letni desnokrilni rokometaš Kenan Pajt. V zadnjih dveh sezonah je nastopal v dresu RK Slovenj Gradec. V sezoni 2019/20 je odigral 20 tekem in v domačem prvenstvu dosegel 87 zadetkov. Pajt bo pri Gorenju okrepil igralni položaj, na katerem se je po poškodbi Ibrahima Haseljića (sprednja križna vez) pojavila praznina.

''Veselim se povratka v matični klub, kjer sem začel svojo rokometno pot. Z nestrpnostjo pričakujem začetek prihajajoče sezone, da dokažem, kaj zmorem. S soigralci se že dobro poznamo, z nekaterimi sem igral tudi v mlajših selekcijah. RK Gorenje Velenje je bil vedno v boju za sam vrh lestvice in prepričan sem, da bo tako tudi naslednjo sezono. Nekaj igralcev se je zamenjalo, ampak ogrodje ekipe ostaja enako. Mislim, da je ekipa zelo dobro sestavljena in da bo naslednja sezona še kako zanimiva. Ob tej priložnosti bi se rad tudi iskreno zahvalil RK Slovenj Gradec 2011 za dano priložnost in korekten odnos,'' je povedal 22-letni rokometaš, ki je v karieri oblekel dres kadetske in mladinske slovenske reprezentance.

Velenjčani so v državnem prvenstvu v tej sezoni odigrali 21 tekem in osvojili četrto mesto. | Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjčani so v državnem prvenstvu v tej sezoni odigrali 21 tekem in osvojili četrto mesto. Foto: Grega Valančič/Sportida

Direktor Gorenja: Kenan ima velik potencial

''Kenan je otrok naše rokometne šole. Pred sezono 2018/19 smo se odločili, da je za njegov nadaljnji razvoj najpomembnejša izdatna minutaža. V dveh sezonah v RK Slovenj Gradec 2011 je bil te deležen. Pokazal je, da ima velik potencial, ki ga bo s trdim delom in močnejšo konkurenco v našem klubu lahko še nadgradil. Z njegovim prihodom se je znova pokazala pravilna usmeritev kluba, da se dobro delo v mlajših selekcijah na dolgi rok obrestuje. V klubu se veselimo Kenanove vrnitve in nadejamo se, da bo uspešno stopil v čevlje vrhunskih desnih kril, ki jih v RK Gorenje Velenje nikoli ni manjkalo,'' ne skriva zadovoljstva ob vrnitvi otroka velenjskega kluba direktor Gorenja Janez Gams.

Levc iz Velenja v Slovenj Gradec

Vid Levc odhaja na Koroško. | Foto: Vid Ponikvar Vid Levc odhaja na Koroško. Foto: Vid Ponikvar V obratno smer kot Pajt pa se odpravlja Vid Levc. Levi zunanji rokometaš se z letošnjo sezono poslavlja od kluba iz Šaleške doline, v katerem je preživel štiri sezone. Vrača se k svojemu matičnemu klubu iz Slovenj Gradca.

''V Gorenju sem preživel nekaj lepih let, ki mi bodo za vedno ostala v spominu. Žal mi je, da je moj čas v velenjskem klubu zaznamovala huda poškodba kolena. Zahvalil bi se Šaleškim graščakom, ki so me lepo sprejeli in nas spodbujali na vseh domačih tekmah in tudi na gostovanjih. Seveda pa bi se rad zahvalil klubu za priložnost in korekten odnos. Vsem skupaj želim srečo in veliko uspehov v prihodnjih sezonah,'' je zaupal 25-letni rokometaš.

Ne spreglejte