Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
17. 4. 2014,
13.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sergeja Stefanišin Krim regionalna liga

Četrtek, 17. 4. 2014, 13.13

7 let, 12 mesecev

Kapetanka za svetel zgled: na parketu tudi brez petih plač

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kapetanka Sergeja Stefanišin je edina od zaradi plačnih zaostankov frustriranih Krimovih rokometašic, ki je mladinkam priskočila na pomoč v regionalni ligi.

Pravzaprav nismo bili presenečeni, ko smo na parketu zagorske športne dvorane med kadetinjami in mladinkami, ki so reševale Krimovo čast, na koncu pa izgubile z 21:45, zagledali tudi Sergejo Stefanišin. Če koga iz prve ekipe Krima, smo na tekmi pričakovali njo, ki je še "stotič" potrdila svojo vztrajnost v še tako težkih in skrb vzbujajočih okoliščinah.

Ona in soigralke niso dobile plače že pet mesecev, ekipa po lastni zahtevi ne trenira s Tonetom Tisljem. Nekatere njene članice protestno sploh ne vadijo, druge so poškodovane, tretje so se posvetile študiju … A Serdža je prišla v Zagorje, nasmejana kljub nemogočim razmeram, in priskočila na pomoč mladinkam, ki so v svoji kategoriji sicer osvojile naslov državnih prvakinj, a so tokrat nastopile brez sedmih igralk, ki so imele maturantski ples.

"Kdor je na vrhu, mora zadnji zapustiti barko"

Seveda je jasno, da imajo preostale članice prve Krimove ekipe, ki so se za to odločile, za protest glede na finančno razsulo v klubu povsem legitimno pravico. Dolgo so profesionalno izpolnjevale dolžnosti, a že pred časom jim je prekipelo. A legenda Krima je vseeno prišla v Zagorje. Zakaj?

"Kapetanka ekipe sem. Kdor je na vrhu, mora zadnji zapustiti barko. Povedati pa moram, da nič ne zamerim preostalim soigralkam, ki niso prišle. Sama sem želela priti tudi zato, da vidim, kako napredujejo mlade rokometašice. Tokrat so tudi one okusile čar boja s prvoligaškim tekmecem. Igrale so bojevito, nekaj stvari je bilo v redu, malo so bile tudi prestrašene," je razlagala po tekmi.

Svetovalka je optimistka

Na njej je bila, čeprav se je ogrevala, le v svetovalni vlogi. A ta misija je bila uspešna, saj je mladinska vratarka Lucija Gregorc delo opravila z odliko in zbrala 13 obramb: "Zagorju čestitam za zmago, ima več menjav in fizične moči, ampak mlade krimovke so pokazale, da bodo čez leta lahko igrale v prvi slovenski ligi in verjetno tudi v Krimu."

Krim bo torej še obstajal. Moral bi. Stefanišinova je optimistka, čeprav do sredinega večera še ni imela stika z novim vodstvom kluba. Stvari naj bi se urejale, ampak za zdaj vse ostaja pri obljubah.

Ne spreglejte