Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 4. 2012,
21.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Dolenec

Sreda, 18. 4. 2012, 21.36

7 let, 12 mesecev

Jure Dolenec: Zdaj je čas za tri dni slavja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Že nekaj dni sem bil prepričan, da bo ta naslov slej ali prej prišel," je s širokim nasmeškom na obrazu po osvojitvi prvega naslova rokometnega državnega prvaka razlagal mladi goalgater Jure Dolenec.

Mladi Škofjeločan se je pred to sezono iz matičnega kluba preselil v Velenje. Zadetek v polno, ni kaj. Zanj in za klub. Pravi "goalgater", brezkompromisen in prodoren, je v petih krogih končnice zabil nasprotnikom kar 47 golov in je prvi strelec na lestvici. Po rednem delu tekmovanja je bil na petem mestu z 98 zadetki. A kot sam pravi, je na to sicer ponosen, precej več pa šteje njegov prvi naslov državnega prvaka Slovenije. "Super. Super. Naslov je prišel v naše roke na še lepši način, kot sem si mislil, v hramu našega največjega tekmeca, tukaj v Celju. Seveda je zato še večje zadovoljstvo. Lepo, vesel sem," je povedal 23-letnik.

Gorenje Velenje je v 25 tekmah državnega prvenstva vknjižilo 24 zmag ter en remi. Pri tem so Velenjčanom jim pomagali tudi navijači, ki se jih je v dvorani Zlatorog na derbiju s Celjem (zmaga Gorenja s 33:25), zbralo več kot 150. "Zmago in naslov posvečam njim, saj so vedno z nami in nam dajo krila," pove Dolenec, ki pa si vseeno želi, da sezono končajo neporaženi: "Do konca sezone bomo poskušali potrditi naš primat, našo premoč v tej sezoni in zmagati vse tekme do konca. To bi bil res lep zaključek. Sicer pa smo za letos že vse naredili."

Kaj je po njegovem pošteno prevesilo tehtnico na stran "os" v tej sezoni? "Odlična obramba, zelo hitra igra v napadih in protinapadih. Poleg tega je imel naš vratar Gajić izvrstno sezono in nas na vsaki tekmi vlekel naprej," je dodal Dolenec, ki je hitel v garderobo. "Prihaja čas za slavje. Pošteno," je ob odhajanju s parketa Zlatoroga z nasmeškom dodal.

Če je za Dolenca to prva lovorika prvak Slovenije, je za Gorenje druga v zgodovini po tisti iz sezone 2008/09.

Ne spreglejte