Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
26. 9. 2015,
22.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zagreb Branko Tamše Veselin Vujović rokomet liga prvakov liga prvakov Zlatorog

Sobota, 26. 9. 2015, 22.39

8 let

Jezni in razočarani Branko Tamše: Sami si skačemo v trebuh

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je bil slovenski rokometni prvak poravnan s hrvaškim prvakom Zagrebom ali v prednosti pred njim, je ta iz Zlatoroga v drugem krogu lige prvakov le odnesel tesno zmago 21:20.

Celjani ostajajo pri eni zmagi. Zagrebčani so bili presrečni zaradi še enega dragocenega para točk po slavju nad Kielom. Branko Tamše, celjski trener, je po porazu svoje ekipe na derbiju z Zagrebom z 20:21 debelo zamudil na tiskovno konferenco. Ko je tako, je jasno, da so bili njegovi igralci v garderobi deležni jezikovne juhe.

"Seveda je 'veselica' v garderobi, če izgubiš na tak način. Na tekmi je bil pravi boj. Vsi ste pričakovali obrambo 5-1, a videli ste, da lahko Celje kakovostno igra 6-0 v več različicah. Obramba je svoje naredila, žal pa je bil napad slabši del igre, predvsem mislim na čiste strele na gol, 'zicerje', sedemmetrovke. Naredili smo tudi nekaj otroških tehničnih napak. Na taki tekmi te to mora udariti po glavi. Nas je. A 17 sekund do konca smo imeli realne možnosti za točko, dva igralca več. Dogovor za konec je bil povem drugačen. To določenim igralcem manjka – zrelost. Manjka nam izkušenj, s štabom moramo to popraviti," so bile prve Tamšetove besede.

V mislih je imel prezgodnji zaključek Žige Mlakarja v zadnjem napadu. Celjski desni zunanji je prvi polčas odigral vrhunsko, v drugem pa povsem padel in zgrešil vseh pet strelov. A glavna celjska hiba je bila igra z igralcem več. Celjani so dobili najmanj tri gole, ko Zagreb ni igral popoln, in trikrat slabo ciljali prazen gol, ko je Veselin Vujović kockal z igralcem v polju.

Hudič se skriva v malenkostih

"Namesto da bi delali razliko ali jo ohranjali, z igralcem več sami sebi skačemo v trebuh. Čestitam Zagrebu za zmago. Kaj je bilo ključno? Morda tri zgrešene žoge s centra, Zarabčeva sedemmetrovka, morda izključitev, morda prestop Blagotinška. Takšno tekmo odločajo malenkosti," mešanice jeze in razočaranja nad neizpolnjenim dogovorom za zadnji napad ni skrival Tamše.

Malenkosti, ki jih je omenil, se je nabralo veliko, preprosto preveč, čeprav so Celjani vodili ali bili izenačeni kar 53 minut. Trikrat so bili v prednosti za tri gole, enkrat celo za štiri. Zagreb več kot za gol ni vodil. A toliko je znašala njegova prednost, ko je sodnik zadnjič zapiskal. To pa je najpomembneje. Osmina finala ni izgubljena, a jo bo proti realno zahtevnejšim tekmecem doseči težje kot na primer z zmago ali vsaj točko proti Zagrebu. V soboto v Zlatorog prihaja poljski podprvak Wisla.

Ne spreglejte