Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2013,
14.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tone Tiselj

Četrtek, 7. 3. 2013, 14.59

7 let, 12 mesecev

"Izziv ni prvo ali drugo mesto, ampak vsaka naslednja tekma"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da je zelo pomembna, smo lahko dejali pred vsako tekmo Krimovk v letošnji sezoni lige prvakinj. No, podobno lahko trdimo tudi za nedeljsko v Stožicah: zmaga nad Zvezdo namreč prinaša polfinale.

Rokometašice Krima so pred novim mejnikom slovenskega rokometa: v nedeljo si lahko po sezoni 2005/2006, takrat so prišle vse do finala, znova zagotovijo preboj med najboljše štiri ekipe v Evropi. Tekma v Stožicah (vstop v dvorano bo brezplačen) se bo začela v nedeljo ob 19.30, Ljubljančankam pa bo nasproti stala Zvezda iz Zvenigoroda – edina ekipa, ki v glavnem delu še nima točk in ekipa, ki so jo "tigrice" pred dobrim mesecem na njihovem terenu že premagale (24:29 je bilo v Rusiji). "Gre za kakovostno ekipo. Najprej moramo pozabiti, da so Rusinje še brez točk in da smo v gosteh že zmagali. Če bomo razmišljali o tem, se lahko zgodi usodna napaka," opozarja Tone Tiselj in dodaja, da je bil na zadnjih tekmah pri igri Zvezde opazen velik napredek. "Na vsakem položaju imajo dve zelo kakovostni igralki, imajo trenerja iz našega nekdanjega prostora (Hrvata Zdravka Zovka, op. a.), ki vedno pripravi kakšno past in vsako tekmo zamenja obrambno postavitev. Zvezda zagotovo ne bo vrgla puške v koruzo. Še ena stvar, ki jim gre na roko je ta, da v ruskem prvenstvu nimajo več obveznosti in se lahko osredotočijo samo na nas."

Na voljo bo imel vse igralke

Zdaj gre torej zelo zares. V polfinale vodita prvi dve mesti, na katerih sta dva kroga pred koncem Krim in Ferencvaros. Tiselj o končni razvrstitvi ne razmišlja. Drži se svoje filozofije, da je najpomembnejša vsaka naslednja tekma. In prav je tako. "Vsako tekmo je treba odigrati po svojih najboljših močeh. Kakovost, da se lahko kosamo z vsakih v Evropi imamo. Moramo pa biti maksimalno osredotočeni in ne razmišljati o drugih stvareh. Vsak odmik od tega je lahko usoden," je neomajen prvi strokovnjak pri Krimu, ki bo v nedeljo, tako kaže, lahko računal na prav vse igralke. "Zdravstveni bilten ni idealen, je pa zelo dober. V ekipi bosta tudi Maja Zrnec in Susan Müller."

Zanimivo pa ne bo le v Stožicah. Pravi boj se obeta tudi na sobotni tekmi med Ferencvarosom in Valceo. Romunke, po mnenju Tislja še vedno favoritinje za končno krono, bi si s porazom lahko že zaprle pot do polfinala. "Od sobotne tekme ne pričakujem ničesar. Valcea ima, ne glede na to kaj se govori, vrhunsko ekipo. In ne glede na razmere, o katerih lahko le ugibamo, bodo igralke zagotovo od sebe dale vse. Pravzaprav so v celotni sezoni naredile le eno napako: v domači dvorani so izgubile s Ferencvarosom."

Ne spreglejte