Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2012,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ivano Balić Hrvaška

Sobota, 15. 12. 2012, 10.21

8 let

Ivano Balić sam zavrnil Hrvaško? ''Odloča o svoji usodi''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko večina strupenih puščic zaradi nevpoklica Ivana Balića v hrvaško reprezentanco leti na selektorja Slavka Golužo, ima Balićev soigralec Kiro Lazarov na zgodbo malce drugačen pogled.

Na Hrvaškem je še vedno vroča tema Ivano Balić. Rokometni genij bo izpustil prvo veliko tekmovanje po letu 2003, ker ga selektor ni uvrstil na svoj seznam. Vodstvo reprezentance pravi se ga je trudilo priklicati, a da član Atletica ni želel dati svoje številke, v isti sapi pa poudarja, da Balić ni v pravi formi. Ivanov dolgoletni soigralec Kiro Lazarov ima o tej temi izdelano mnenje.

''Verjemite mi, da Ivano sam odloča o svoji usodi. Njegovo telo je pripravljeno. Če njegova glava želi, potem ne bo nikakršnih težav. Ta zavlačevanja se morajo nehati. Tudi njemu sem povedal, da mora hrvaška javnost izvedeti, za kaj gre. Ljudje morajo vedeti, kako razmišlja. Samo en njegov medijski nastop s pojasnilom 'zmorem' ali 'ne morem' bi bil dovolj. Zame je Ivano legenda svetovnega rokometa. Veliko je napravil za ta šport. Verjamem, da še ni rekel zadnje besede in da lahko rokometu še veliko da,'' je za Index dejal makedonski reprezentant in obenem izpostavil skromne jesenske predstave tako Atletica kot samega Dalmatinca.

''Resnica je, da Ivano ne igra najbolje, vendar ima tudi Atletico zelo slabo polsezono (v ligi asobal za tri točke zaostaja za vodilno Barcelono, v ligi prvakov ima po sedmih tekmah tri zmage in je na tretjem mestu skupine B, op. a.). Začeli smo odlično, osvojili svetovno klubsko prvenstvo, nato pa povsem padli. Razlog? Za začetek smo spremenili velik del ekipe in potrebujemo čas, da se uigramo. Pričakovati je bilo nihanja, vendar smo vseeno presenečeni nad tem, koliko napak smo napravili. Balić je prišel v klub z zamudo, po olimpijskih igrah. Ni se lahko vklopiti v ekipo po le nekaj mesecih. Še posebej v Atleticu, ki goji poseben sistem in to nima veze z Balićem. Verjamem, da po novem letu čakajo boljši časi tako Ivana kot ekipo in da bomo vendarle dosegali rezultate, kakršni se od nas pričakujejo,'' je še dodal Lazarov in med vrsticami potrdil znano dejstvo, da Balić včasih ''pozabi'' na telefon. Zakaj se ni pustil priklicati, pa najbolje ve on sam.

Ne spreglejte