Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
13.33

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Metalurg Skopje Lino Červar

Sreda, 5. 11. 2014, 13.33

4 leta, 6 mesecev

Igralci z vsemi topovi nad Lina Červarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V rokometnem klubu Metalurg vre. Igralci niso odpotovali na gostovanje v Zagreb v okvirju lige Seha, v javnost pa so posredovali pismo, v katerem so predstavili svoj pogled na vso zadevo.

Že zjutraj smo poročali o velikih finančnih težavah Metalurga iz Skopja , kjer je bilo v zadnjih dneh zelo pestro. Igralci – govorimo o 20 od 28, kolikor jih premore prva ekipa Metalurga –, ki po nekaterih informacijah plače niso dobili že vse od letošnjega maja, so se po sestanku z vodstvom kluba odločili, da do nadaljnjega ne bodo trenirali. Prav tako niso odpotovali v Zagreb, kjer bi morali danes odigrati tekmo v ligi Seha.

Kot so igralci obljubili, so s pismom za javnost predstavili še svojo plat zgodbe. V njej glavno vlogo igra trener Metalurga Lino Červar, ki je po besedah 19 podpisanih igralcev sprejemal čudne poteze in odločitve. Prav tako so poudarili, da jih do tega niso pripeljale finančne težave, ki jih ima makedonski klub.

"Razočarani smo nad odnosom kluba in trenerjem Linom Červarjem, kar traja že nekaj časa. To nima nobene zveze s težkim finančnim položajem, v katerem je klub. Nekateri vedo, kakšen je bil odnos trenerja do nas. Omalovaževal je naš učinek v klubu in vse, kar smo v teh težkih časih dosegli. Imamo vtis, da v njegovem interesu niso ne Metalurg, ne igralci, ne proizvajanje domačih igralcev, zanima ga le to, da za vsako ceno čim dlje ostane v klubu, brez kakšnih čustev do športa, kluba ali igralcev," se glasi del sporočila igralcev, ki so prepričani, da jih je napačno vodenje nekdanjega hrvaškega selektorja stalo tudi nekaj zmag v ligi prvakov.

"Odgovorno trdimo, da bi lahko na večini tekem, ki smo jih odigrali in jih izgubili, zmagali, vendar zaradi nejasnih potez trenerja in vodstva kluba nismo. Kot da bi nekdo namerno želel, da izgubimo in da se tako blati kakovost nekaterih igralcev. Do zdaj smo bili tiho, ker smo zvesti klubu, vendar nas je nespoštljiv odnos tako do mlajših kot starejših in tujih igralcev pripeljal do tako radikalne poteze. Še enkrat podarjamo, da nas do tega niso pripeljale finančne težave, saj smo se vedno borili za zmago, ne glede na to, ali smo bili plačani ali ne," so še zapisali igralci.

Ne spreglejte