Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
29. 3. 2015,
20.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet

Nedelja, 29. 3. 2015, 20.41

8 let

Igralci Branka Tamšeta izmaknili izpred novinarskih snemalnikov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trenerja Branko Tamše in Ivan Vajdl po celjskem 18. pokalnem naslovu. Pivovarji so bili na zadnjem turnirju v Kopru od Gorenja v finalu boljši s 34:29.

''V drugem polčasu so se moji igralci odzvali fenomenalno. Stvari smo postavili nazaj tja, kjer so bile že v 20. minuti. Bili smo pametni, dobro tekli, izvajali hitri center in prisilili Velenjčane, da niso mogli tako tekoče menjati. Udejanjali smo ritem, kakršnega si želim,'' je po osvojenem pokalnem naslovu – to je bila četrta lovorika, odkar je prišel v klub – dejal trener Celja Branko Tamše.

Nadaljevati vsaj začasno ni mogel, saj so ga izpred novinarskih snemalnih naprav izmaknili igralci, ki so se mu medtem pretihotapili za hrbet, in ga začeli metati v zrak. Ko je bil znova prizemljen, je Velenjčan, ki je postal strup za svoje someščane, dodal: ''Nisem si mislil, da se bo tekma končala s takšno razliko. Čestitke Gorenju, ki je imelo enako ali še večjo željo kot mi. Čestitke tudi mojim fantom, nekateri med njimi so osvojili prvi pokal. Ena epizoda je končana. Fantje bodo dobili kak prost dan, nato pa gremo naprej.''

Učitelj ostal praznih rok

Nekdanjemu Tamšetovemu trenerju Ivanu Vajdlu ni uspelo ponoviti uspeha iz leta 2003, ko je Gorenje svoj doslej edini pokalni naslov postavilo v vitrino prav pod njegovim vodstvom. Napak, izgubljenih žog in zapravljenih strelov je bilo preprosto preveč.

''Če bi imelo Celje takšne težave kot mi (s poškodbami in boleznimi, op. a.), bi se verjetno zgodba obrnila drugače. A poškodbe so sestavni del športa. Žal so nas doletele ob neprimernem času. A v prvenstvu ni še nič izgubljenega. Tu je še Evropa. Še veliko tekem bo, na katerih bomo morali biti pravi. Pokalni naslov se nam je izmaknil, najpomembnejši pa je državni, ki ga moramo poskusiti vrniti v Velenje. A vemo, da bo vražje težko,'' se zaveda Vajdl.

Ne spreglejte