Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 1. 2017,
7.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

4

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo Francija Veselin Vujović

Petek, 27. 1. 2017, 7.57

6 let, 6 mesecev

Slovenski selektor po polfinalnem porazu s Francijo

Idealen razplet za Veselina Vujovića? Kolajni Hrvatov in Slovencev. #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

4

rokometna reprezentanca Slovenija Francija | Foto Vincent Michel/francehandball2017.com

Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Za presenečenje bi morali francoski rokometaši odigrati eno najslabših tekem domačega svetovnega prvenstva, Slovenci pa najboljšo. To se ni zgodilo, zato v finale potujejo Francozi. Slovenci pa bodo v soboto napadali bronasto medaljo. Zbrali smo misli selektorja Veselina Vujovića.

pasica pariz | Foto: "Nismo odigrali, kot bi morali. A tudi če bi igrali bolje, bi Francija slavila. To je najboljša ekipa na svetu. Nekaj je, ko jo gledate na TV, drugo pa, ko na igrišču občutite dvoboje, hitrost, vse, kar znajo ti vrhunski igralci. V nasprotju s prejšnjimi tekmami smo napravili preveč napak v napadu in prejeli preveč lahkih golov, da tega Francija ne bi izkoristila. Imela je tudi razpoloženega vratarja," so bile besede slovenskega selektorja Veselina Vujovića po tekmi svetovnega prvenstva z gostiteljico Francijo (25:31), ki se je uvrstila v finale svetovnega prvenstva.

Francozi so imeli za sabo 16 tisoč gledalcev v dvorani Bercy. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Francozi so imeli za sabo 16 tisoč gledalcev v dvorani Bercy. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Hrvati ali Norvežani?

Črnogorca smo po porazih videli in slišali tudi že bistveno bolj besnega in iščočega krivce: "Nimam namena kritizirati igralcev. Sredi Pariza se v takšnem odličnem vzdušju nismo osramotili. Čeprav to ni moja niti življenjska niti športna filozofija. Potrudili se bomo, da si spočijemo in pripravimo na zadnjo tekmo. Z osvojitvijo bronaste medalje bi naredili nekaj neverjetnega."

Slovenski tekmec za prvo medaljo na svetovnih prvenstvih bo bodisi Hrvaška bodisi Norveška.

Zaloge energije ne pohajajo

Pa je v baterijah ostalo dovolj energije, v fizičnem in psihičnem smislu? "Igrati s Katarjem, Rusijo in Makedonijo ni enako kot s Francijo. Tekma z njo utrudi bolj kot pet drugih. Gre za strahovito porabo energije in čustev. A prepričan sem, da fantje vedo, kaj jih čaka. Imamo tudi prednost, da bomo imeli dan premora več od tekmeca." Dan za drugi polfinale med Norveško in Hrvaško je namreč petek.

Fotogalerija s tekme:

Fotogalerija
1 / 45

Pred obračunoma najboljših štirih ekip prvenstva je Vujović napovedal, da si ob Sloveniji želi v finalu Hrvate. Zdaj pa … "V tej situaciji, ko nam ni uspelo, bi najraje videl, da Hrvaška vseeno pride v finale, s čimer bi si zagotovila vsaj srebro, mi pa vzamemo bron. Tako bi balkanski rokomet imel kar dve medalji. Norvežani? Mislim, da so oni tako hrvaške kot naše stranke. Hrvati jih bodo prepričljivo premagali v polfinalu, da bodo utrujeni. Mi pa bomo to izkoristili," je prepričan Vujović.

Šopek selektorjevih misli:

vujović vujovic slovenija rusija rokometna reprezentanca | Foto: Sportida Foto: Sportida "Igralcem sem povedal anekdoto. Za svojo hišo sem kupil kamin oziroma peč. Ko sem jo želel dvigniti, sem spoznal, da je precej težja, kot sem pričakoval. Tako sem fante pripravljal na tekmo: da dvignejo več, kot so kdajkoli v življenju.

Morda niso najbolj verjeli v to in niso dali vsega, kar so sposobni. Prepričan sem, da bodo jutri vedeli – morda pa že zdaj -, da morajo dati še več za vstop med svetovno elito."

veselin vujović | Foto: Reuters Foto: Reuters "Imeli smo nekaj čistih strelov, ki jih je francoski vratar (Vincent Gerard, op. a.) obranil. Tam bi lahko ujeli priključek."

"Miren in zadovoljen sem. A seveda ne zaradi poraza. Jaz moram prvi imeti energijo in moč, ki jo moram prenesti na fante, da bi bili v soboto spet resna ekipa."

"Za nas je v soboto začetek in konec svetovnega prvenstva. Če bi mi nekdo ponudil, da na SP igramo le tekmo za tretje mesto, bi se takoj strinjal. Naredili bomo vse, da osvojimo medaljo."
Ne spreglejte