Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
22.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

reprezentanca

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 22.31

8 let

Fredi Radojkovič: Naj sanjajo nekaj velikega, nekaj vrhunskega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zmagi Slovenije, za preboj med najboljših osem rokometnih reprezentanc na svetu je padel Egipt, smo poklicali koprskega trenerja Fredija Radojkoviča. Tako kot cela Slovenija je tudi on navdušen.

V tekmo z Egiptom so vstopili kot se za favorite spodobi. Po začetnem otipavanju so se posla lotili resno in si do polčasa nabrali velikih osem golov prednosti. Zmago in preboj med najboljših osem na svetu, smo tako lahko vohali že po prvih tridesetih minutah. "Najprej bi tako ekipi kot strokovnemu vodstvu čestital za vseh dosedanjih šest tekem. Proti Egipčanom so fantastično odigrali predvsem drugo polovico prvega polčasa, kjer so si ustvarili visoko prednost. V drugem delu jim je koncentracija nekoliko padla. Niso odigrali kot zmorejo in znajo. A tekmo so imeli v vsakem trenutku pod kontrolo in na koncu zasluženo zmagali," je bil po tekmi navdušen Fredi Radojkovič. "Naj verjamejo še naprej. Priigrali in prigarali so si izjemno priložnost. Zdaj jo morajo le še izkoristiti."

Posebej je pozoren na tri svoje

Trener Kopra na prvenstvu dodatno pozornost namenja svojim varovancem. Boris Denič je v Španijo popeljal tri rokometaše Cimosa – Gorazda Škofa, Jureta Dobelška in Uroša Bundala. Na tekmi z Egiptom se je predvsem v prvem polčasu, v katerem je zbral deset obramb, izkazal najstarejši. "Prvi polčas je odigral res dobro. A tako kot nekateri drugi igralci, tudi Škof igra po principu toplo-hladno. Je pa najbolj pomembno, da dobro delujejo kot ekipa. Tudi Dobelšek je igral solidno, svoje je prispeval tudi Bundalo. Sploh ni pomembno, če so koprski, celjski, velenjski ali kateri drugi igralci. Pomembno je, da so vsi Slovenci in da zmaga reprezentanca."

"Verjamem, da smo tudi proti Rusom favoriti"

Po zmagi nad Egiptom čaka Slovence dan premora, že v sredo zvečer pa se bodo pomerili z Rusijo. Veliko Rusijo, ki je daleč od veselile kot je bila nekoč. A še vedno precej nevarna. "Moramo biti previdni. Vsaka tekma je odločilna. Če sodimo po tem, kar smo lahko videli do zdaj, lahko rečem, da kakovost ni sporna. Imamo tudi širok izbor igralcev. Verjamem, da smo favoriti. Treba je samo verjeti. Fantje lahko, ko gredo spat, preprosto sanjajo, da lahko dosežejo nekaj velikega, nekaj vrhunskega. Že zdaj so napravili velik uspeh, a ko se pride tako daleč, je treba ti do konca," je zaključil Radojkovič.

Ne spreglejte