Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
18. 6. 2017,
15.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Matej Gaber kbm

Nedelja, 18. 6. 2017, 15.04

6 let, 7 mesecev

Večer velikih obveznosti za Mateja Gabra

Fantovščina z začetkom (tik) po tekmi #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
gaber fantovscina | Foto L. G.

Foto: L. G.

Rokometna reprezentanca se je ob več kot zanesljivi zmagi nad Portugalsko in uvrstitvi na evropsko prvenstvo razveselila vrnitve prvega krožnega napadalca Mateja Gabra. Gorenjca so ob nalogah na igrišču čakale še neke druge, posebne.

"Dobro smo se pripravili na portugalsko obrambo, čeprav ni bila povsem takšna, kot smo jo pričakovali. Vso tekmo smo bili zelo zbrani, predvsem v obrambi, saj smo prejeli zgolj 18 golov," je po izdatni zmagi rokometne reprezentance nad Portugalsko (28:18) dejal slovenski krožni napadalec Matej Gaber.

Novi točki sta njemu in soigralcem zagotovili nastop na 11. evropskem prvenstvu v slovenski zgodovini, ki ga bo januarja prihodnje leto gostila Hrvaška: "V prvem polčasu nismo začeli, kot smo si predstavljali. Portugalci so nam zelo korektno parirali. Nato smo dodali kakšnih 20 odstotkov, kar je zadostovalo za zanesljivo zmago, uvrstitev na evropsko prvenstvo in dopust. Rad bi se zahvalil koprskemu občinstvu. Kapo dol, fenomenalno je."

Matej Gaber, navihanec, ki je v prvem razredu ostrigel sošolko #KoSemBilMajhen

Gorenjec, ki ga je reprezentanca na tekmah z Nemčijo še kako pogrešala, pa je imel poleg uvrstitve na evropsko prvenstvo še precej več razlogov za slavje. V kratkem ga čaka poroka z dolgoletno družico Marjano. Obvezna predstopnja slovesne izmenjave prstanov pa je seveda fantovščina. In Gabrovi prijatelji so jo izvedli kar v Kopru.

Pred dvorano so bili v posebnih majicah, kar je že folklora, že pred tekmo. Med njo so zasedli mesto na balkonu in s posebnim napisom dali jasno vedeti, kaj je njihovo poslanstvo. Po tekmi so prišli na igrišče "obiskat" svojega junaka, skorajšnjega ženina. "Presenetili so me, ampak ni kaj, kdor je poročen, je moral dati to skozi," se je Gaber za hip vendarle še izmuznil iz razposajene druščine. Kasneje ne več ... 

Ne spreglejte