Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 6. 2021,
16.53

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Henrik Mollgaard EHF Alfredo Quintana Blaž Blagotinšek Mikkel Hansen Niklas Landin

Petek, 11. 6. 2021, 16.53

3 leta, 1 mesec

Landinu in Hansenu največ glasov, Mollgaard zamenja Blagotinška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Niklas Landin | Danec Niklas Landin brani za Kiel. | Foto Reuters

Danec Niklas Landin brani za Kiel.

Foto: Reuters

Evropska rokometna zveza (EHF) je pred začetkom zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu obelodanila najboljšo ekipo v tem klubskem tekmovanju. Največ glasov sta prejela Danca Niklas Landin in Mikkel Hansen, najboljši obrambni igralec pa je njun rojak Henrik Mollgaard. V minulih dveh sezonah je ta nagrada pripadla Blažu Blagotinšku.

Vardar navijači liga prvakov
Sportal V Kölnu na zaključnem turnirju lige prvakov tudi gledalci

V idealni postavi lige prvakov v sezoni 2020/21 so vratar Niklas Landin (Kiel), desno krilo Aleix Gomez, desni zunanji Dika Mem, srednji zunanji Luka Cindrić (vsi Barcelona), levi zunanji Mikkel Hansen (PSG), levo krilo Valero Rivera (Nantes) in krožni napadalec Ludovic Fabregas (Barcelona).

V glasovanju je sodelovalo 210.000 rokometnih navdušencev, ki so za najboljšega trenerja izbrali Alberta Entrerriosa (Nantes). Najboljši mladi igralec do 23 let je Dylan Nahi (PSG), po dveh letih prevlade slovenskega reprezentanta Blaž Blagotinška (Veszprem) pa je lovoriko za najboljšega obrambnega igralca pobral Henrik Mollgaard (Aalborg).

Slovenski reprezentant Blaž Blagotinšek ni več najboljši obrambni igralec lige prvakov. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenski reprezentant Blaž Blagotinšek ni več najboljši obrambni igralec lige prvakov. Foto: Peter Podobnik/Sportida

EHF je tudi sporočila, da je portugalski vratar Alfredo Quintana, ki je za posledicami srčnega infarkta umrl februarja letos, prejel častno priznanje "Za vedno zvezda".

V Kölnu bo v soboto in nedeljo na sporedu zaključni turnir lige prvakov, polfinalna para pa sta PSG - Aalborg in Barcelona - Nantes. Na tradicionalnem turnirju v Nemčiji bodo nastopili štirje slovenski rokometaši: Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc so člani Barcelone, Rok Ovniček pa Nantesa.

Ne spreglejte