Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
16.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Matic Kotar Marko Kotar Miha Kotar Trimo Trebnje RK Trimo Trebnje

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 16.11

6 let, 6 mesecev

Miha in Marko Kotar

Dvojčka, ki si ju tekmeci še kako zapomnijo, trenerji pa težko ločujejo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
miha marko kotar | Foto Osebni arhiv Benjamina Teraša

Foto: Osebni arhiv Benjamina Teraša

Spoznajte nagrajena rokometna dvojčka Miho in Marka Kotarja, za katera boste verjetno še slišali.

V slovenskem rokometu je kakovostnih srednjih zunanjih igralcev, igralcev z idejo in domišljijo, za izvoz. Imajo pa tudi dober naravni prirastek. V Trebnjem se razvijata fanta, ki bi lahko stopila po poteh svojih someščanov Sebastiana in Staša Skubeta, Mihe Zarabca in tudi Anžeta Ratajca.

Miha in Marko Kotar sta dvojčka, rojena leta 1999. Igrata za mladince in kadete Trima, pri katerih sta med najboljšimi igralci. Njun razvoj so prepoznali tudi v širšem okolju, saj sta dobila nagrado, ki jo Olimpijski komite Slovenije in Rokometna zveza Slovenije vsako leto podeljujeta v spomin na legendarnega olimpionika Iztoka Puca.

V reprezentančnem dresu. | Foto: Osebni arhiv Benjamina Teraša V reprezentančnem dresu. Foto: Osebni arhiv Benjamina Teraša Izstopata

V vseh selekcijah, v katerih sta igrala do zdaj, sta izstopala pa svojem znanju in osvajala naslove državnih prvakov. Tako s klubskimi ekipami kot z osnovno šolo Trebnje, s selekcijo kadetov pa sta v zadnjih dveh sezonah osvojila tretje mesto v državi.

Čeprav sta leto dni mlajša od svojih soigralcev, sta bila pomembna člana rokometne reprezentance mlajših kadetov Slovenije, s katero sta lani na olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju osvojila srebrno medaljo.

Te dni na pripravah kadetske reprezentance kandidirata za nastop na evropskem prvenstvu. Marljiva sta v šoli, uspešno pa se udejstvujeta še na atletskih tekmovanjih.

"Odlikujeta ju izjemna razumevanje in pregled nad igro. Zelo hitro razumeta napotke. Odlična sta v igri eden na enega in pravi vodji naše ekipe," vrline dvojčkov opisuje njun klubski trener Benjamin Teraš, s katerim sodelujeta tudi v reprezentanci.

Slovenska reprezentanca kadetov, letnik 1998 in mlajši. Brata Kotar sedita spodaj levo. Drugi z leve v drugi vrsti je njun klubski trener Benjamin Teraš, ki je pomočnik uspešnega selektorja Janija Klemenčiča (prvi z desne v drugi vrsti). | Foto: Osebni arhiv Benjamina Teraša Slovenska reprezentanca kadetov, letnik 1998 in mlajši. Brata Kotar sedita spodaj levo. Drugi z leve v drugi vrsti je njun klubski trener Benjamin Teraš, ki je pomočnik uspešnega selektorja Janija Klemenčiča (prvi z desne v drugi vrsti). Foto: Osebni arhiv Benjamina Teraša Univerzalna

Nemalokrat ju je težko ločiti. Razlikovalno znamenje so lahko športni copati. Marko igra na položaju srednjega zunanjega in nekoliko tudi levega, Miha pa na vseh treh zunanjih položajih.

"Sta zelo tekmovalna. Zdi se mi, da na pomembnih tekmah igrata bolje in se želita še bolj dokazati. Na tistih manj pomembnih pa več delata za ekipo," razmišlja nekdanji rokometaš, ki je imel z ločevanjem nadarjenih dvojčkov tudi sam nekaj časa težave. Za nekatere je to še vedno velika težava, tekmeci pa si ju dobro zapomnijo.

Ne spreglejte