Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
30. 4. 2015,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dragan Gajić Švedska Slovenija kvalifikacije evropsko prvenstvo

Četrtek, 30. 4. 2015, 13.03

8 let

Dragan Gajić: Škripalo je pri pristopu in upoštevanju dogovorov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi strelec slovenske reprezentance ob porazu s Švedi Dragan Gajić o razlogih za izjemno slabo slovensko igro v prvem polčasu in pogledu na povratno tekmo.

Razočara redko, tudi na Švedskem na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 ni. Življenjska filozofija Dragana Gajića je pozitivnost, a vseeno prvi strelec svetovnega prvenstva in član njegove udarne sedmerice na dogajanje zna pogledati kritično, ko je treba.

"Našo predstavo v prvem polčasu lahko označim za katastrofalno. Škripalo je na vseh ravneh, od pristopa do neupoštevanja dogovorov pred tekmo. Na igrišču nismo uresničili praktično nobene taktične zamisli, izgubili smo veliko žog v (pol)nasprotnih napadih, sami pa dobili deset 'lahkih' golov. V drugem polčasu smo se malce zbrali in se pripeljali v položaj, da z morebitno zmago s petimi goli prednosti osvojimo celo prvo mesto v skupini. A najpomembneje bo, da v nedeljo v Zlatorogu pred domačimi gledalci pokažemo veliko boljšo igro," je za STA povedal Gajo, ki je bil z devetimi goli daleč najboljši strelec Slovenije proti Švedski.

Ta je zmagala z 28:24. Zaradi žreba skupin za evropsko prvenstvo pa ni vseeno, ali reprezentanca konča na prvem ali drugem mestu.

Ko skoči v šestmetrski prostor, to praktično pomeni že več kot polovico gola, tudi če ima še tako malo prostora. Če bi do njega in Luke Žvižeja že v prvem polčasu pripotovalo več žog, se verjetno razlika ne bi tako povzpela.

A delati seznam če-jev je zdaj popolnoma nesmiselno. Slovenija je sposobna in v Celju v nedeljo (17.30) preprosto mora zaigrati bistveno bolje, če si želi prekiniti serijo štirih zaporednih porazov, ki sega še na svetovno prvenstvo. Igra, s toliko napakami, kot jih je bilo v prve dobre pol ure tekme s Švedsko, je daleč pod ravnjo reprezentance, ki si želi na olimpijske igre in na evropskih in svetovnih prvenstvih igrati pomembno vlogo.

Ne spreglejte